Aktör Bruce Wills, oyunculuğu bırakıyor! İşte nedeni...

Dünyaca ünlü aktör Bruce Wills'in ailesi ünlü oyuncuya 'afazi' teşhisi konulduğunu açıkladı. Aktörün ailesi, Wills'in hastalığı nedeniyle oyunculuk kariyerine son vereceğini de duyurdu.

Aktör Bruce Wills, oyunculuğu bırakıyor! İşte nedeni...

Özellikle yer aldığı aksiyon filmleri ile adını sinema tarihine altın harflerle yazılan, dünyaca ünlü sevilen aktör Bruce Willis'e 'afazi' teşhisi konuldu. Hayranlarını üzen haberi, aktörün ailesi açıkladı.

Afazi ya da diğer adıyla konuşma yitimi hastalığı, beynin bazı bölgelerinde meydana gelen işlev bozukluğu sonucu ortaya çıkan dil bozukluğu, ifade etme, okuma, yazma, konuşma, konuşulanı anlama, tekrarlama ve adlandırma güçlükleri bozukluklarına yol açan bir hastalık.

"Bruce'un harika hayranlarına" şeklinde başlayan aktörün ailesi tarafından yapılan bu ortak açıklamada, 'Zor Ölüm'ün yıldızı, efsane aktör Bruce Willis'in son zamanlarda sağlık sorunlarıyla mücadele ettiği ve 'afazi' teşhisi konulduğu ve bu hastalığı nedeniyle bilişsel kabiliyetlerinin etkilendiği bildirildi.

Aile, bu gelişmenin sonucu olarak Bruce Willis'in oyunculuk kariyerini bırakacağını da duyurdu.

Afazi nedir?

Afazi, beyindeki konuşma merkezlerinde meydana gelen bir hasar sonucunda konuşma, konuşulanı anlama, adlandırma, tekrarlama, okuma veya yazma gibi becerilerin kısmen ya da tamamen kaybolması durumudur.

Beyin damar hastalıkları, beyin kanamaları, beyin tümörleri, kafa travması, enfeksiyon hastalıkları ve buna benzer sebeplerle meydana gelebilir.