Avatar: Suyun Yolu, gişede zirvedeki yerini korudu

Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water), ABD'de Noel hafta sonunda üç günde 56 milyon dolar hasılata ulaşarak gişe liderliğini sürdürdü. Film globalde ise 850 milyon doları hasılatı aştı.

Avatar: Suyun Yolu, gişede zirvedeki yerini korudu

Kuzey Amerika'nın önemli bir kısmında kötü hava şartlarının gölge düşürdüğü Noel hafta sonunda, Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water) 56 milyon dolara ulaşarak Box Office ABD liderliğini devam ettirdi.

Pazartesi günü içerisinde de 26 milyon hasılata erişmesi tahmin edilen filmin böylelikle dört günlük Noel tatili periyodunda 82 milyon dolara ulaşması bekleniyor.

Filmin, vizyondaki ilk 11 gününde ABD'de 279,68 milyon dolar, globalde ise 881,4 milyon dolara erişmiş olması öngörülüyor. Filmin vizyon macerasının ne yönde kırılacağına dair en büyük ipucunu önümüzdeki hafta sonunda gişedeki performansıyla göreceğiz.

ABD ve Kanada'nın belli bölgelerinde görülen ekstrem kötü hava şartları sebebiyle Noel hafta sonunda görmeye alışkın olduğumuz sayıların uzağında kalan hafta sonunda, Avatar 2'nin arkasında vizyonun üç yeni filmi yer aldı.

Hem eleştirmenlerden hem de seyirciden pozitif bir reaksiyon alan Çizmeli Kedi: Son Dilek (Puss in Boots: The Last Wish), 11,35 milyon dolarla listeye ikinci sıradan giriş yaparken ünlü şarkıcı Whitney Houston'ı anlatan biyografik film I Wanna Dance with Somebody: Whitney Houston Filmi 5,3 milyon dolarla üçüncü basamakta kendine yer buldu.

Margot Robbie ve Brad Pitt'li Babil (Babylon) filmi 3,5 milyon dolar gibi beklentilerin bir hayli altında bir açılışla vizyona dördüncü sırada merhaba derken Black Panther: Yaşasın Wakanda (Black Panther: Wakanda Forever) gösterimdeki yedinci hafta sonunu 3 milyon dolarla beşinci sırada kapattı.

Box Office ABD - Hafta Sonu Top 5 (23-25 Aralık 2022)

1- Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water) - 56 milyon dolar

2- Çizmeli Kedi: Son Dilek (Puss in Boots: The Last Wish) - 11,35 milyon dolar

3- I Wanna Dance with Somebody: Whitney Houston Filmi - 5,3 milyon dolar

4- Babil (Babylon) - 3,5 milyon dolar

5- Black Panther: Yaşasın Wakanda (Black Panther: Wakanda Forever) - 3 milyon dolar