Beşiktaş, Ankaragücü'nü 3-2 yenip liderliğini sürdürdü

Lider Beşiktaş, Ankara'dan koltuğunu koruyarak döndü. Kara Kartal üst üste 3. galibiyetini alırken rakiplerine bol gol atmayı sürdürdü. Beşiktaş, son sıradaki Ankaragücü'nü 3-2 mağlup etti.

Beşiktaş, Ankaragücü'nü 3-2 yenip liderliğini sürdürdü

Spor Toto Süper Lig’in 5. haftasında Ankaragücü ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Eryaman Stadyumu’nda oynanan mücadeleyi siyah-beyazlılar 3-2 kazanarak liderliğini sürdürdü. Üst üste dördüncü maçında da en az 3 gol atmayı başaran Beşiktaş bu sezon ilk kez geriye düşmesine rağmen 4 dakika sonra cevap verdi. Yeni transfer Dele Alli ilk kez gol sevinci yaşarken, Weghorst yine asist yaparak skora katkıda bulundu.

Ankaragücü 26. dakikada Beridze ile 1-0 öne geçerken, 30. dakikada Muleka cevap verdi. 35’te Dele Alli durumu 2-1 yaptı. İkinci yarının hemen başında Beridze yine sahneye çıkıp skora dengeyi getirdi. VAR’da izlenen pozisyon sonrasında verilen penaltıyı Nkoudou 74. dakikada filelere gönderip Beşiktaş’ı 3-2’lik üstünlüğe taşıdı.

Josef döndü, Gedson sakatlık geçirdi

Beşiktaş’ın kalesini bu maçta Ersin Destanoğlu yerine Emre Bilgin korudu. Sakatlığını atlatan Josef de Souza ise 66. dakikada oyuna dahil oldu. Maç içerisinde sakatlık geçiren Gedson ise 82. dakikada oyundan çıktı. Ankaragücü’nde Marlon, 90+4’te ikinci sarı kartını görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Bu sonucun ardından Beşiktaş 13 puanla liderliğini sürdürürken, ligin son sırasındaki galibiyetsiz Ankaragücü ise 1 puanda kaldı.

Ligin 6. haftasında Beşiktaş, sahasında Başakşehir’i konuk edecek. Ankaragücü ise Alanyaspor ile deplasmanda karşılaşacak.