Bill Gates açıkladı! Salgın ne zaman bitecek?

Salgının başından bu yana aşıyla ilgili çalışmalarını destekleyen Bill Gates, pandeminin ne zaman sona ereceğini açıkladı.

Bill Gates açıkladı! Salgın ne zaman bitecek?

Korona virüsü salgını, dünyayı kasıp kavurmaya devam ediyor. Pandemi ile mücadele kapsamında aşı çalışmaları sürerken, yeni varyantlar durumu daha zor hale getiriyor.

Son olarak ortaya çıkan Omicron, sahip olduğu direnç ve yayıla potansiyeli ile dünyayı diken üstünde tutmaya yetti.

Kapanma tedbirlerinin yeniden gündemde olduğu bu günlerde, içimizi ferahlatacak bir yorum Bill Gates‘ten geldi. Sık sık pandemi hakkında konuşan ünlü milyarder, salgının kritik aşamasının biteceği tarihi verdi.

Bill Gates, salgının 2022’de biteceğini duyurdu

Covid-19‘un başından bu yana gündemde olan ve dünya üzerindeki aşılama çalışmalarını destekleyen Bill Gates, GatesNotes isimli blog sitesinde yeni analizlerini paylaştı. Pandemi döneminin geleceği hakkında yorumlar yapan ünlü milyarder, “salgının akut safhasının 2022’de sona ereceğini düşünüyorum” dedi.

Ancak tedbirin elden bırakılmaması gerektiğinin altını çizen Gates, aşılama çalışmalarının sürmesi gerektiğini belirtti. Omicron ve endişe verici diğer varyantlara da değinen ünlü milyarder, hızlı aşılar ve antiviral ilaçlar için de çalışmaları yakından takip ettiğini duyurdu.

“Omicron varyantının tehlikeli olduğuna şüphe yok” diyen Bill Gates, yeni mutasyonların tespiti ve engellenmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Ünlü milyarderin kurucusu olduğu vakıf, dünya çapında pek çok çalışmayı finanse ederek covid ile mücadele ediyor.

Ne yazık ki uzmanlar, hastalığın endemi seviyesine gerilemesi konusunda Bill Gates kadar umutlu değil. Türkiye’de ve dünyadaki vaka sayıları her geçen gün artıyor. söz konusu yükselme, yeni salgının boyutunu etkilerken, yeni mutasyonların da yolunu açıyor.