Rock'çı Arno, kansere yenik düştü

Boğuk sesi ve asi saçlarıyla Belçika'nın Tom Waits'i olarak anılan ünlü rock'çı Arno, 72 yaşında kansere yenik düştü.

Rock'çı Arno, kansere yenik düştü

Belçika'nın ulusal ikonu olan Arno lakaplı ünlü rockçı Arnold Hintjens, 72 yaşında hayata gözlerini yumdu. Arno'ya Şubat 2020'de pankreas kanseri teşhisi konulmuştu.

Acı haberi, şarkıcının Belçikalı menajeri Filip De Groote duyurdu. Açıklamasında, "Hepimiz onu özleyeceğiz ama o, onu sonuna kadar ayakta tutan müziği sayesinde her zaman kalbimizde olacak" dedi.

21 Mayıs 1949'da Flaman sahil kasabıs Oostende'de doğan Arno, 1980'lerde TC Matic grubuna katılmıştı. Ancak onu ünlü yapan solo çalışmaları oldu. "Les Yeux de ma mere" adlı şarkısıyla geniş kitlelerce tanındı.

Printemps de Bourges Müzik Festivali'nin direktörü Boris Vedel onun için "Muazzam bir şarkıcı ve şairdi. O Belçika için ulusal bir anıttı" ifadesini kullandı.

Arno, geçen şubat ayında Belçika Kralı Philippe tarafından kraliyet sarayında kabul edilmişti.

Belçika Başbakanı Alexander De Croo da Arno için "Huzur içinde yat Arno" diye tweet attı.

Özel hayatı konusunda çok ihtiyatlı olan Arno'nun şarkılarında erken yaşta kaybettiği annesine olan özlemini yansıttığı biliniyor.

Arno, France 24'e verdiği röportajda "Harika bir hayatım oldu. Müzik sayesinde tüm dünyayı gezdim, keyif aldıl Bu mutluluğu da yanımda götüreceğim, teşekkürler hayat" demişti.

Arno'nun en çok bilinen şarkıları arasında "Oh la la la!" "Je ne veux pas etre grande", "Comme a Ostende"; "Mon Sissoyen" "Give me the gift" sayılabilir.