Country şarkıcısı Dolly Parton, yeni albümünde Led Zeppelin'i istiyor

76 yaşındaki bol ödüllü country şarkıcısı Dolly Parton, bir rock albümü çıkarmaya hazırlanıyor. Parton, albümde Led Zeppelin ile birlikte çalışmak istediğini sölüyor.

Country şarkıcısı Dolly Parton, yeni albümünde Led Zeppelin'i istiyor

Amerikalı country şarkıcısı Dolly Parton, son zamanlarda tarzını değiştirerek rock müziğe geçiş yapıyor.

Country müzik tarihinin en tanınmış şarkıcılarından biri olan Parton, rock müziğe olan girişiminin ayrıntılarını açıkladı.

76 yaşındaki Amerikalı şarkıcı-söz yazarı, Led Zeppelin’den Robert Plant ve Jimmy Page’i yakında çıkacak albümünde Stairway to Heaven’ın cover’ı için yeniden bir araya getirmeyi hedefliyor.

Parton, NBC’de Jimmy Fallon’ın programına katıldığında Rolling Stones’tan “I can’t get no satisfaction” ve Lynyrd Skynyrd’den “Free Bird” gibi şarkıları cover’layacağını söyledi.

Parton, Fallon’a “Artık bir rock yıldızıyım, öyle diyorlar. Herhangi bir tartışma başlatmak niyetinde değildim ama beni Rock & Roll Onur Listesi’ne sokmak istediklerini söylediklerinde, bunun her zaman tüm hayatlarını rock’n’roll olmak için çalışarak geçiren insanlar için olduğunu düşündüm. Country Music Hall of Fame’de Led Zeppelin’i göremezsiniz… Bunu yapabilecek olsalar da…” dedi.

Parton rock albümü için de şunları söyledi:

“Her zaman bir rock kaydı yapmak isteyebileceğimi düşünmüştüm, çünkü kocam bir rock’n’roll manyağı. Eğer bunu yapacaksam, şimdi tam zamanı diye düşündüm. Bazı harika ikonik şarkılarımız olacak.” (Sözcü)