Demet Evgar ile Levent Babataş evlendi

Ünlü oyuncu Demet Evgar'ın bebek beklediği haberi geçen hafta magazin gündemine bomba gibi düşmüş, bebeğin cinsiyetinin kız olduğu yazılmıştı. Ünlü oyuncu,  bugün öğleden sonra nikah masasına oturdu. Nikah ünlü oyuncunun Emrigan'daki evinde kıyıldı.

Demet Evgar ile Levent Babataş evlendi

tv100'den Barış Agil'in haberine göre; ünlü oyuncu Demet Evgar ile Levent Babataş evlendi. Çiftin nikahını Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç kıydı.

Evde sade bir törenle kıyılan nikaha katılan isimler arasında oyuncu Gülcan Arslan ve ünlü spor insanı Mustafa Denizli de vardı.

BM Kadın Birimi Türkiye'nin ilk iyi niyet elçisi

Öte yandan UN Women, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi, Türkiye’nin başarılı oyuncularından Demet Evgar’la önemli bir işbirliğine imza atarak, Evgar’ı Türkiye ofisinin ilk iyi niyet elçisi olarak ilan etmişti.

Danai Gurira, Nicole Kidman, Emma Watson ve Anne Hathaway gibi isimlerin sahip olduğu ünvana Evgar, 7 Mart günü düzenlenen etkinlikte atanmıştı.

"Bu büyük bir sorumluluk"

Demet Evgar, organizasyonda BM Kadın Birimi tarafından Türkiye’nin ilk iyi niyet elçisi olarak görevlendirilmesi ve #BenKadınım projesi hakkındaki düşüncelerini şu sözlerle ifade etmişti:

“Kadınların zorlu süreçlerden geçerek kazandığı tüm hakları kutladığımız ve hala süregelen eşitsizlikleri tekrar masaya yatırdığımız 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi İyi Niyet Elçisi ilan edilmek tabii ki büyük bir gurur fakat büyük de bir sorumluluk. Bu sorumluluğun bilinciyle daha önce yürüttüğüm çalışmaları Birleşmiş Milletler Kadın Birimi'nin ortaklığıyla güçlendirerek, daha fazla kadına ilham olabilmek ve kadınların hikâyesini daha fazla kadınla buluşturabilmek istiyorum.

Bu yola, 'Ben Kadınım Farkındayım, Değişiyorum ve Değiştiriyorum' diyerek çıktık. 'Ben kadınım şiddete karşıyım, ben kadınım haklarımın savunucusuyum, ben kadınım çalışmak istiyorum, çocuklarım için bakım hizmeti talep ediyorum, ben kadınım ihtiyaçlarıma yönelik hizmetlere erişebilmeliyim diyebilmek' istiyoruz. Yine iş birliği çerçevesinde kadınların farkındalığının artmasına destek olmak istiyorum. Birçok kadın maruz bırakıldığı şiddetin, eşitsizliklerin içine doğuyor. Artan farkındalıklarının değişime kavuşması, şiddete maruz bırakıldıklarında, eşitsizliklerle karşı karşıya kaldıklarında ses çıkarabilmeleri için onlarla birlikte yürümek ve onlara rol model hikayeleri sunabilmek istiyorum.”