Dünyanın en utangaç müzisyeni Nelson Freire hayatını kaybetti

3 yaşında keşfedilen ve ilk konserini 5 yaşında veren dünyanın en utangaç müzisyeni olarak bilinen Nelson Freire yaşamını yitirdi.

Dünyanın en utangaç müzisyeni Nelson Freire hayatını kaybetti

Brezilya asıllı dünyaca ünlü piyanist Nelson Freire hayatını kaybetti. Ünlü müzisyen utangaçlığıyla dikkat çekmişti.

Haber Global’in haberine göre, dünyanın en iyi piyanistleri arasında gösterilen Nelson Freire'nin hayatını kaybetti. 77 yaşındaki Freire, Rio de Janeiro'daki evinde öldüğü açıklandı.

Brezilya'nın en iyisi olan, dünyanın en iyileri arasında adı geçen, mütevazılığıyla ün salan Freire, özellikle Chopin'in eserlerini yorumlayışıyla ün salmıştı.

Nelson Freire kimdir?

Ölüm nedeni açıklanmayan Freire 3 yaşında keşfedilmiş. İlk performansını 5 yaşında göstermişti. Utangaç ve sabırlı bir isim olarak bilinen Brezilyalı efsane piyanist genç yaşında birçok ödül kazanmıştı.

Londra, Berlin ve Viyana Filarmoni orkestralarında Pierre Bouloz, Lorin Maazel, Kurt Masur ve Andre Previn gibi şeflerle çalan Freire, 2014 yılında İstanbul'da da bir konser vermişti.

TIME degisi duygusal piyanist ilan etmişti

Time dergisi onun için "Tüm zamanların en duygusal piyanistlerinden biri" ifadesini kullanmıştı.

2019 yılında kolunu kıran Freire o tarihten sonra bir daha hiçbir konserde yer almamıştı. Ameliyatının ardından koronavirüs pandemisi nedeniyle tekrar sahnelere dönememişti.

Freire müziğin yanı sıra siyah-beyaz filmlere olan tutkusuyla da biliniyordu. Caza da düşkün olan Brezilyalı piyanist bir Ella Fitzgerald hayranıydı. 15 yaşındayken tanıştığı Arjantinli sanatçı Martha Argerich'le kariyeri boyunca birlikte çalıştı.