Funk müziğin öncü kraliçesi Betty Davis, hayatını kaybetti

Funk müziğin öncü kraliçesi Betty Davis, 77 yaşında hayatını kaybetti. Miles Davis'in eski eşi olan Betty Davis, tartışmalı cinsel sözleri ve performans tarzıyla tanınıyordu.

Funk müziğin öncü kraliçesi Betty Davis, hayatını kaybetti

Funk şarkıcısı ve şarkıcı Miles Davis'in eski karısı Betty Davis, 77 yaşında hayatını kaybetti. Davis'in arkadaşı Danielle Maggio, ölümünü Rolling Stone'a doğruladı.

Davis'in ölüm nedeninin ise doğal sebeplerden olduğu açıklandı.

Betty Davis kimdir?

Rasgele mırıldanmasıyla ünlü Davis, “Betty için Hazır Ol”, “It's My Life”, “Şansım Varsa Alınabilirim” ve daha pek çok hit şarkı söylemesiyle tanınıyordu. Davis ayrıca Chambers Brothers'ın “Uptown (to Harlem)” şarkısını da yazdı.

Müziğinin çoğunu 1964 ve 1975 yılları arasında kaydetti.

1968'de dansçı Francis Davis'ten ayrıldıktan sonra Miles'ın ikinci karısı oldu. Ondan 19 yaş büyüktü ve ikisi iki yıl önce o bir model olarak kariyerine başladığında çıkmaya başladı. Sadece bir yıl evli kaldılar.

Şovmen, 1973'te Woodstock organizatörü Michael Lang'ın Just Sunshine Records için kendi adını taşıyan ilk albümünü çıkardı ve ardından iki kayıt daha geldi. 1974'te " They Say I'm Different"i çıkardı ve bir yıl sonra "Nasty Gal" albümünü kaydetti.

Davis, müzik endüstrisinden ayrıldı ve albümlerinin yayınlanmasının ardından kırk yıl yaşadığı Pittsburgh'a taşındı.

2018'de Hollywood'dan ayrılma konusunda New York Times'a şunları söyledi: "Bittiği söylenince kabul ettim. Ve kimse kapımı çalmıyordu."

Hayatı 2017'de yayınlanan "Betty: They Say I'm Different" belgeselinin odak noktasıydı ve daha sonra 40 yıl aradan sonra ilk şarkısı "A Little Bit Hot Tonight"ı yayınladı. (Haber Global)