Galatasaray, Çaykur Rizespor'u 4-2 mağlup etti

Galatasaray Nef Stadı'nda seyircisi önünde 2 kez geriye düştüğü maçta Çaykur Rizespor'u 4-2 mağlup etti. 2 penaltının, 1 kırmızı kartın ve 6 golün çıktığı nefis kesen maçta sarı kırmızılı takım geri dönüşe imza atarak 3 puanı almayı başardı.

Galatasaray, Çaykur Rizespor'u 4-2 mağlup etti

Süper Lig’in 27. haftasında Galatasaray 2 kez geriye düştüğü maçta Çaykur Rizespor’u 4-2 mağlup etmeyi başardı.

Nef Stadı’nda seyircisi önünde 3 puan için çıkan Galatasaray oldukça sıkıntılı geçen maçta geri dönmeyi başardı. Geçtiğimiz hafta Göztepe deplasmanında da geri dönüşe imza atarak 3-2 kazanan Galatasaray bir kez daha aynısını yapmayı başardı. 2 kez penaltı kazanan ve 1’ini kaçıran Galatasaray’da savunmadan hücuma çıkan Patrick Van Aanholt attığı 2 golle galibiyette büyük pay sahibi oldu. İlk yarıda karşılıklı 1’er golün çıktığı maçın ikinci 45 dakikası adeta nefes kesti.

Gol düellosu yaşandı

6 gollü maçta perdeyi Rizespor adına eski GalatasarayGedson Fernandes açtı. 40. dakikada sarı kırmızılı takım Van Aanholt ile karşılık vererek devreye 1-1’lik skorla gitti. İkinci yarının hemen başında Tyler Boyd şık bir golle Rizespor’u yeniden öne geçirdi. 70’te Ryan Babel maça yeniden denge getirdi ve gecenin yıldızı Van Aanholt 87’de bir kez daha sahneye çıkarak Galatasaray’ı öne geçirdi.

Galatasaray ateş hattından kurtuldu

Çaykur Rizespor’da 90+3’te Fabricio Baiano ikinci sarıdan kırmızı kartla oyundan atıldı. Penaltıyı kaçıran Gomis uzatmada gelişen kontrada müthiş bir driplingle Rizespor ceza sahasına girdi ve kaleci Tarık’ı geçerek topu ağlara yollayıp skoru belirledi:

4-2. Bu sonucun ardından Galatasaray 35 puanla 12. sıraya yükseldi ve son 2 haftada aldığı galibiyetlerle ateş hattından kendisini kurtarmayı başardı. Çaykur Rizespor ise 23 puanla 19. sırada kalarak büyük bir yara aldı.