Gazeteci Ali Ekber Ertürk, kansere yenik düştü

Sözcü Gazetesi'nde muhabir olarak çalışan gazeteci Ali Ekber Ertürk, bir süredir mücadele ettiği kansere yenik düştü. Ertürk için yarın Sözcü Gazetesi önünde ve Tuzluçayır Cemevi'nde tören düzenlenecek. Ertürk, Sivas'ın Divriği ilçesine bağlı Avşarcık Köyü'nde toprağa verilecek.

Gazeteci Ali Ekber Ertürk, kansere yenik düştü

Sözcü Ankara Bürosu’nda muhabir olarak çalışan gazeteci Ali Ekber Ertürk (54), yakalandığı amansız hastalık sonucu yaşamını yitirdi.

Sivas’ın Divriği ilçesine bağlı Avşarcık Köyü’nde toprağa verilecek olan Ertürk için yarın saat 11.00'de Sözcü Gazetesi önünde ve 13.30'da da Tuzluçayır Cemevi’nde tören düzenlenecek.

Ankara gazeteciliğinin tecrübeli isimlerinden ve 7 yıldır Sözcü'de görev yapan Ali Ekber Ertürk, Günaydın, Sabah, Akşam, Star gazetelerinde çalıştı. Siyaset muhabirliğinde uzman olan Ertürk, Milli Görüş çizgisindeki partilerden Refah, Fazilet, Saadet ve AKP'yi de yakından takip etti.

Başarılı birçok habere imza atan Ertürk, yazdığı haberlerle onlarca ödüle layık görüldü. En son 25 Ekim 2021'de “Rektörün Torpili” haberi nedeniyle Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından yılın başarılı gazetecisi ödülünü kazandı. Ertürk'ün “Güneşin Evlatları” ve “Tehlikeli Bir Muhabirin Anıları” adlı 2 kitabı da bulunuyor.

Hanife Ertürk ile evli olan Ali Ekber Ertürk'ün Aren (7) ve Hezal (8) adlı iki çocuğu da vardı. Vefat haberini öğrenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hanife Ertürk'ü arayarak başsağlığı diledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, bir süredir kanserle savaşan Sözcü Gazetesi Ankara Muhabiri Ali Ekber Ertürk'ün hayatını kaybettiğini sosyal medya hesabından duyurdu.

Nazlıaka, haberi şu sözlerle verdi:

"Geçmişte Meclis’e taşıdığım birçok konuyu haberleştiren, mesleğini hakkını vererek yapan, değerli gazeteci Ali Ekber Ertürk'ü kaybettiğimizi üzülerek öğrendim. Başta sevgili eşi Hanife Hanım olmak üzere tüm sevenlerine dayanma gücü ve başsağlığı diliyorum. Yattığı yer incitmesin..."