Gazeteci Joan Didion, hayatını kaybetti

Ödüllü gazeteci ve yazar Joan Didion, 87 yaşında hayatını kaybetti. Didion, Parkinson hastalığı ile mücadele ediyordu.

Gazeteci Joan Didion, hayatını kaybetti

Uzun zamandır Amerika'nın önde gelen yazarlarından biri olarak saygı gören efsanevi denemeci, romancı ve senarist Joan Didion, Manhattan'daki evinde vefat etti.

Penguin Random House/Knopf yaptığı açıklamada, "Joan Didion'un bu sabah erken saatlerde New York'taki evinde Parkinson hastalığından kaynaklanan komplikasyonlar nedeniyle öldüğünü bildirmekten derin üzüntü duyuyoruz" dedi.

Didion en çok 1960'ların karşı kültürünü çığır açan “Bethlehem'e Doğru Eğilmek” adlı deneme kitabında kronikleştirmesiyle tanınır. Ayrıca en çok satan anı kitabı “The Year of Magical Thinking” ile Kurgu Dışı dalında 2005 Ulusal Kitap Ödülü'nü kazandı.

2012 yılında, kendisini “Amerikan siyaseti ve kültürünün en keskin ve en saygın gözlemcilerinden” biri olarak nitelendiren dönemin Cumhurbaşkanı Barack Obama tarafından Ulusal Beşeri Bilimler Madalyası ile ödüllendirildi.

 Joan Didion (d. 5 Aralık 1934, Sacramento - ö. 23 Aralık 2021, New York), Amerikalı gazeteci ve yazar. Roman, senaryo ve otobiyografik çalışmaları bulunuyordu. Didion edebi gazetecilik ve anı yazılarıyla tanınıyor.