Gitarist Ricky Gardiner, yaşamını yitirdi

Iggy Pop, David Bowie gibi isimlerle çalışan İskoç gitarist Ricky Gardiner 73 yaşında hayatını kaybetti.

Gitarist Ricky Gardiner, yaşamını yitirdi

İskoçlu gitarist Ricky Gardiner 73 yaşında hayatını kaybetti. İskoçlu müzisyen Ricky Gardiner'ın ölüm haberini Iggy Pop duyurdu.

Haber Global’de yer alan habere göre, acı haberi Gardiner'ın eşi Virginia da doğruladı. Tony Visconti de acı haberi veren isimler arasında yer aldı.

Iggy Pop, Gardiner'a saygısını gösterirken Visconti ise mesajında "Başka bir gitar dehası da öbür dünyaya göçtü" diye yazdı.

1969 yılında progresive rock grubu Beggars' Opera'yı kuran Gardiner, David Bowie'nin 1977 yılında yapımcılığını üstlendiği Visconti albümü 'Low'da gitar çalışmıştı.

Gardiner, Iggy ile ise Fransa'da Low'un kaydını yaparken tanışmış ve sonrasında grubun üyesi olmuştu.

Başarılı gitarist Iggy'nin Lust for Life albümünde çalmıştı. The Passenger, Success ve Neighbourhood Threat gibi şarkılara katkıda bulunmuştu.

Gardiner, David Bowie Iggy'nin dışında solo çalışmalar da yaptı. The Flood, Precious Life ve 2015'teki Songs for the Electric öne çıkan albümleri arasında yer alıyor.

1995 yılında Gardiner, bilgisayarların yaydığı radyasyona aşırı maruz kaldığı için elektromanyetik hipersensitivite rahatsızlığına yakalanmıştı.