Godzilla filmlerinin yıldızı Akira Takarada, yaşamını yitirdi

Efsanevi Godzilla oyuncusu Akira Takarada, 87 yaşında öldü. Takarada'nın nasıl öldüğü ise açıklanmadı.  Akira Takarada, Godzilla filminin 3 serisinde de yer almış 7'den 77'e tüm dünyada geniş bir hayran kitlesine kavuşmuştu.

Godzilla filmlerinin yıldızı Akira Takarada, yaşamını yitirdi

Efsanevi Godzilla oyuncusu Akira Takarada 87 yaşında öldü.

tv100'de yer alan habere göre, Disney ünlü seslendirmeni Akira Takarada'nın Mart'ta Japonya'da vefat ettiği ancak açıklama için bugünün beklendiği belirtildi. Takarada'nın nasıl öldüğü ise açıklanmadı.

Godzilla filmlerinde rolü ile tüm dünyada hayran kitlesine kavuşan Akira Takarada'nın kaybı 7'den 77'ye hayranlarını yasa boğdu.

Oyuncu, Raymond Burr'ın oynadığı 1956 yapımı Godzilla: Canavarların Kralı filminde rol almış yeni seri filmlere ilham olmuştu.

Ayrıca 1992 devam filminde ve 2004 yapımı Godzilla: Final Wars filminde de yer aldı.

Sesi de yüzü kadar ünlüydü

Takarada, Dr. Doolittle'daki baş karakterin sesiydi ve Disney filmi Aladdin'de Jafar'ı seslendirerek rol aldı.

Oyuncu ve seslendirme yıldızının ardından sosyal medya kullanıcıları ve Godzilla hayranları  Akira Takarada hakkında övgü dolu sözler dolu mesajlar paylaştı.

Ünlü film yapımcısı Yoko Higuchi, paylaşımında  "Bu adamın Godzilla'ya duyduğu aşk çok büyüktü ve dizi hakkında her konuştuğunda bunu hissettim. Godzilla'yı seviyordu. Godzilla onu özlüyor." diye yazdı.