TikTok'un peşinden giden Instagram Reels'ın yeni özelliği tanıtıldı

Instagram, bir gönderiye yapılan yorumlara doğrudan Reels videosu ile yanıt verme özelliğini kullanıma sundu.

TikTok'un peşinden giden Instagram Reels'ın yeni özelliği tanıtıldı

Meta, TikTok’un kısa biçimli video formatına rakip olarak geliştirdiği Instagram Reels özelliğini geliştirmeye devam ediyor. Bilindiği üzere içerik üreticileri Reels’a teşvik etmek amacıyla bir destek fonu hazırlayan şirket, ayrıca Instagram Reels’ı Facebook uygulamasına ve WhatsApp’a taşımak için de çalışmalar yapıyor.

Shift Delete'te yer alan habere göre, son olarak Instagram, Reels kullanıcıları arasındaki etkileşimi bir adım öteye taşıyacak ‘Reels Yanıtları’ işlevini kullanıma sundu. Bir süredir test aşamasında olan bu özellik sayesinde, videolardaki yorumlara doğrudan Reels ile yanıt verebiliyorsunuz.

Instagram Reels yanıtları, TikTok’un kopyası

Reels’taki videolara yapılan yorumun altındaki ‘Yanıtla’ butonuna dokunduğunuzda, sol köşede mavi kamera simgesi (önceden burada profil fotoğrafı vardı) beliriyor. Sizi söz konusu yoruma yanıt vermek üzere doğrudan Reels bölümüne aktaran bu simgeye tıkladıktan sonra videoyu çekip ardından takipçilerinizle paylaşabiliyorsunuz.

Ayrıca Instagram çektiğiniz Reels videosuna, yanıtladığınız yorumu çıkartma olarak yerleştiriyor. Böylelikle takipçileriniz o videoyu hangi amaçla paylaştığınızı anlayabiliyorken, yorumun sahibi de kendisine yanıt verdiğinizin farkına varmış oluyor.

Instagram, yeni özelliği resmi hesabından şöyle duyurdu:

“İçerik üreticilerin Instagram’da yarattığı toplulukları seviyoruz. Bu nedenle, hedef kitlenizle etkileşime geçmenizi sağlayacak yeni bir özellik olan ‘Reels Görsel Yanıtları’nı kullanıma sunmaktan heyecan duyuyoruz. Artık yorumları Reels ile yanıtlayabilirsiniz. Yorum bir çıkartma olarak açılacaktır.”

Reels yanıtları, Haziran ayında TikTok’a eklenen ‘videolu cevap’ özelliğinin birebir aynısı. TikTok’ta da bir videonun altındaki ‘Yanıtla’ seçeneğine tıkladığınızda sol köşede kamera simgesi bulunuyor. Bu simgeye dokunduğunuzdaysa söz konusu yoruma video çekerek yanıt verebiliyorsunuz. Ayrıca yorum yine çıkartma olarak videonuza ekleniyor.

TikTok akımına Twitter da kapıldı

TikTok tarzı dikey olarak kaydırılabilir akış mantığından sadece Instagram Reels ilham almadı. Geçtiğimiz günlerde Twitter, yukarı kaydırarak videolar ve tweetler arasında geçiş yapılabilen yeni Keşfet deneyimini tanıttı. Kullanıcıların ilgi alanına göre özelleştirilecek olan ‘Sizin İçin’ bölümü şu anda Hindistan’da test ediliyor. Önümüzdeki günlerde kullanımının yaygınlaşması bekleniyor.