Netflix Türkiye'den açıklama geldi! Neden zam yapıldı?

Netflix Türkiye, neden abonelik fiyatlarına zam yapıldığını açıkladı. Yapılan açıklama, pek çok kullanıcıyı memnun etmeyi başaramadı.

Netflix Türkiye'den açıklama geldi! Neden zam yapıldı?

Dünyanın en popüler dijital içerik izleme platformu Netflix, dün aniden Türkiye’deki abonelik fiyatlarına zam yaptı.

Güncellemenin ardından Temel Plan: 37,99 TL, Standart Plan: 57,99 TL, Özel Plan: 77,99 TL oldu. Bu durum kullanıcıları kızdırırken, Netflix Türkiye‘den konuyla ilgili bir açıklama geldi.

Netflix, Türkiye’deki geleceği ile ilgili tartışmalara bugün yaptığı bir açıklama ile yanıt verdi. İşte şirketin Türkiye’de zam yapma gerekçesi ve bununla ilgili yaptığı açıklama…

"Türkiye’deki üyelerimize bağlılığımızı sürdürüyoruz"

Bildiğiniz üzere Netflix’in en büyük rakibi olarak nitelendirilen Disney+, kısa süre önce Türkiye’de 34.99’dan hizmet vereceklerini açıkladı. Bir diğer seçenek olan Prime Video ise pek çok avantajla beraber 7.99 Türk Lirası. Durum böyle olunca Netflix Türkiye, kızgın abonelerine bir açıklama yaptı ve şu ifadeleri kullandı:

“Netflix olarak Türkiye’deki üyelerimize ve kreatif camiaya derinden bağlılığımızı sürdürüyoruz. Birlikte çalıştığımız birbirinden yetenekli isimlerle gurur duyuyoruz. Şu anda yapım aşamasında olan ve yakında çekimlerine başlanacak projelerimiz için çok heyecanlıyız ve bu hikayeleri dünyanın her köşesindeki üyelerimizle paylaşmayı dört gözle bekliyoruz.”

Bir kullanıcının Twitter paylaşımına verilen bu cevap, şirketin konuyla ilgili tek açıklaması oldu. Ne yazık ki platformun aboneleri ise açıklamadan tatmin olmadı. Yakında çekimlerine başlanacak projeler her ne kadar maliyetli olsa da abonelerin çoğu global içerikler için Netflix’i kullanıyor.