'O Kız'da Sitare'den korkunç plan! 'Zeynep bunları hak etmedi'

Kanal D ekranlarının yeni dizisi 'O Kız' 21 Eylül Çarşamba akşamı ilk bölümüyle izleyici karşısına çıktı. Yapımını Content House'un üstlendiği dizinin ilk bölümüne halası Türkan'ın yerine, internet fenomeni Ozan Mert'in (Cengiz Orhonlu) evine temizliğe giden Zeynep'in (Dilin Döğer) yaşadığı travma ve akabinde değişen hayatı damga vurdu. İşte 'O Kız'ın ilk bölümünde yaşananlar...

'O Kız'da Sitare'den korkunç plan! 'Zeynep bunları hak etmedi'

Senaryosunu Sırma Yanık’ın kaleme aldığı, yönetmen koltuğunda Özlem Günhan’ın oturduğu ‘O Kız’ dizisi, 21 Eylül Çarşamba akşamı ilk bölümüyle izleyici karşısına çıktı. Başrollerini Erkan Petekkaya (Kadir), Sezin Akbaşoğulları (Sitare), Cengiz Orhonlu (Ozan), Dilin Döğer’in (Zeynep) paylaştığı, kadrosunda; Macit Koper (İsmail), Asiye Dinçsoy (Türkan), Orhan Kılıç (Fevzi), Ayten Uncuoğlu (Fatma), Münire Apaydın (Nimet), Ilgın Çakır (Mine), Melih Selçuk (Salih), Ece Efe(İpek), Göktuğ Yıldırım (Mustafa), Cem Kurtoğlu (Arkın), Deniz Bakacak (Seda), Mustafa Konak (Yusuf), Nehir Gökdemir (Esma), Zeynep Sönmez (Seher) gibi isimlerin yer aldığı diziye; Kadir'in kızı Zeynep’in başına gelenler damga vurdu.

O Kız’ dizisinin ilk bölümünde; halası Türkan ve eniştesi Fevzi’nin evinde; dedesi, heybetli cüssesine rağmen aklı da kalbi de beş yaşında olan babası Kadir ve kuzenleriyle yaşayan Zeynep, bir gün halası yerine; takipçisi olduğu internet fenomeni Ozan Mert’in evine temizliğe gider. Ertesi gün babası Kadir’in halası Türkan’ı çekiştirip düşürmesi Zeynep’in hayatını değiştirecek sürecin kapısını aralar.

'O Kız'da Sitare'den korkunç plan! 'Zeynep bunları hak etmedi'

Kıyafetlerini giymeden evden kaçtı

Kolunu inciten halası yerine Ozan Mert’in evine gitmeye devam eden Zeynep, akşam kuzeni İpek’le şakalaşırken; Ozan’ın eve geldiğini duymadı. Hem patronu hem sevgilisi olan Sitare ile sıkıntılı bir gün geçiren ve alkolü fazla kaçıran Ozan, Zeynep’e samimi davrandı. O tuvalete gidince de arkasından içeriye giren Ozan, ona saldırdı. Çok korkan Zeynep, kıyafetlerini giymeden evden kaçınca da peşinden gitti. Zeynep’i her şeyi yanlış anladığını söyleyerek ağabeyi, aynı zamanda da şoförü olan Salih ile eve yolladı. Ağabeyinden güvenlik kamerası görüntülerini alıp yok etmesini istedi.

Halası Zeyno'yu susturdu

Büyük bir korku yaşayan Zeynep’i kapıda halası karşıladı. Yeğenine ne olursa olsun susması  ve işe devam etmesi gerektiğini söyleyen Türkan, kocası Fevzi olanı biteni öğrenirse; eniştesinin babası, dedesi ve onu evden kovacağını vurguladı. Şoka giren Zeynep kendini toparlayamazken Ozan Mert de arkadaşlarıyla bir mekâna gitti.

'O Kız'da Sitare'den korkunç plan! 'Zeynep bunları hak etmedi'

Ozan'ın sözleri sosyal medyada gündem oldu

Bu sırada eski kız arkadaşını gören ve onun sözleriyle sinirlenen Ozan, arkadaşlarıyla konuşması sırasında kadınları aşağılayan sözler sarf edince olanlar oldu. Bu sözler sosyal medyada ifşa olurken Ozan, kem kendini hem de Sitare’nin ajansını zor durumda bıraktı. Sitare sormasına rağmen, temizlikçi kızla arasında geçenleri de saklayan Ozan Mert, ağabeyinin memlekete gidelim tavsiyesini dinlemedi.

Yaşadığı kötü olaya rağmen halasının temizliğe gitmesi konusundaki ısrarına bir şey diyemeyen Zeynep, Ozan’ın evine bir kez daha gitti. O sırada eve gelen Ozan, Zeynep’in karşısına geçerek onunla yüzleşti ve her şeyi yanlış anladığını ifade etti.

Salih'ten şaşırtan hamle

Kardeşini yaşadığı hayattan ve Sitare’den kurtarmak isteyen ağabeyi Salih, lobiden aldığı görüntüleri isimsiz bir şekilde Sitare’ye ulaştırdı. Gördüğü manzarayla büyük bir hayal kırıklığına uğrayan Sitare, soluğu Ozan’ın evinde aldı. Ona kimseyi taciz etmeyeceğini düşündüğü ama yanıldığını söylerken; ‘Her şey bitti’ dedi.

'O Kız'da Sitare'den korkunç plan! 'Zeynep bunları hak etmedi'

Sitare krizi fırsata çevirdi

Yaşananların ardından krize el koyan Sitare, önce kızını işine son verdi. Bu haber Türkan’a ulaşınca; Fevzi hem Zeynep’e hem de eşine çok kızdı. Halasını üzmek istemeyen Zeynep, son iş günü için Ozan Mert’in evine bir kere daha gitti. Ozan’ı küvette sızmış bir şekilde bulan Zeynep, onu yatağına taşıdı. Bu sırada eve gelen Sitare, yaşananları lehine çevirmek için düğmeye bastı.

Eve yeni gelmiş gibi davranan Sitare, Zeynep’i bir bahaneyle kafeye yollayarak, Ozan’ı uyandırdı. Ardından kurşunu kendilerinin sıkacağını söyleyen Sitare, “Kendimizi kurtaracağız, kızı harcayacağız” dedi. İlk iş olarak da Zeynep ve Ozan’ın güvenlik kamerasındaki görüntülerini basına sızdırdı.

Yorum yağdı

Ozan’ın evine gitmesiyle hayatı değişen Zeynep’in zorlu hayatı ve yaşadıkları sosyal medyada gündem olurken, dizide Kadir'e hayat veren Erkan Petekkaya ve Sitare'yi canlandıran Sezin Akbaşoğulları’nın performansına övgüler yağdı.

İşte o yorumlardan bazıları...

“Ozan'ın Zeynep'e karşı yaptığı zorbalık cezasız kalmamalı”, “Erkan Petekkaya gerçekten çok iyi oyuncu. Bu tarz bir rolü canlandırabilmek her babayiğidin harcı değildir”, “Erkan Petekkaya ve Sezin Akbaşoğulları döktürüyor resmen”, “Tacizi , zorbalığı sessize gömüp hayatına devam etme çabasına giren herkese yazıklar olsun”,  “Erkan Petekkaya her rolü o kadar iyi oynayıp benimsiyor ki”, “Kadının düşmanı yine kadın”, “Hadi Zeynep yanlış anladı, ekran başında biz de mi yanlış anladık Ozan?”, “Eyvah, Zeynep’e tuzak kurdular”, “Ah Zeynep ya, durum tam bir arapsaçına döndü durduk yere”, “Zeyno’nun gözlerindeki o korku ve hayal kırıklığını sanki bizzat yaşadım”, "Kendimizi kurtaracağız, kızı harcayacağız”, “Ozan ve Sitare korkunçsunuz gerçekten”, "Çok kötüsünüz, Zeynep bunları hak etmedi”.

'O Kız'da Sitare'den korkunç plan! 'Zeynep bunları hak etmedi'