Oyuncu Billur Kalkavan hayatını kaybetti

Yaklaşık 6 aydır akciğer kanseri tedavisi gören oyuncu ve sunucu Billur Kalkavan, 59 yaşında hayata veda etti. Kalkavan'ın sevgilisi Buğra Bahadırlı, acı haber sonrasında ilk açıklamayı Habertürk'e yaptı.

Oyuncu Billur Kalkavan hayatını kaybetti

Pek çok dizi ve filmde rol alan Billur Kalkavan'dan acı haber geldi. Bir süredir kanserle mücadele eden ünlü oyuncu yaşamını yitirdi.

"Kanser tedavisi iyi gidiyordu, mantar enfeksiyona neden oldu"

Kalkavan'ın erkek arkadaşı Buğra Bahadırlı, Habertürk'e yaptığı açıklamada, "Kanser tedavisi iyi gidiyordu. Ne var ki kemoterapi sırasında vücudunda bir mantar türemiş. O mantar da enfeksiyona neden olmuş. Buna bağlı olarak bağışıklık sistemi iyice zayıfladı. Son iki hafta ne yemek yiyebildi ne de uyuyabildi. İki gün önce yoğun bakıma alındı ama kalbi daha fazla dayanamadı. Sabah 3.45'te kalbi durdu." dedi.

Bahadırlı cenaze törenine ilişkin olarak, "Cenaze töreni henüz belli değil. Nereye defnedeceğimizi kardeşiyle karar vereceğiz. Büyük bir olasılıkla pazaertesi günü defnederiz." ifadelerini kullandı.

Dostları yasta

Billur Kalkavan'ın ani vefatı sanatçı dostlarını yasa boğdu. Ünlü isimler duygularını sosyal medyada dile getirdi.

Doğa Rutkay: Elveda Billur! Mekanın cennet olsun.

Armağan Çağlayan: Ahhhhhh Billur…. Ahhhhhh… Yattığın yer incitmesin… Ben Billur Hanım dediğim zaman, bana çok kızardı… Billur de bana derdi… Nurlarda uyu Billur …

Nursel Köse: Büyük bir kayıp daha Billur Kalkavan; ailesi ve sevenlerinin başı sağ olsun.

Hamdi Alkan: Billur Kalkavan aramızdan ayrıldı. Işıklar içinde huzurla uyu Billurum.

Ayşe Özyılmazel: Kendi gibi olmayı seçmiş, cesur, farklı, dobra, hayvansever, kural dışı, kalp sesine dikkat kesilmiş güzel ruh hoş çakal.

Hilal Özdemir: Mekanı cennet olsun çok üzgünüm... "Yalan Dünya" bir varsın bir yoksun.

"Hastalığı atlatıyorum"

Ünlü oyuncu, geçtiğimiz ağustos ayında şu ifadeleri kullanmıştı:

Merhabalar, şimdi benim sağlığımı merak edenler için söyleyeyim; çok iyiyim, her gün daha iyiye gidiyorum. Sonuçlar da güzel çıkıyor. Merak edecek hiçbir şey yok, iyileşiyorum. Kafamdan saç bile çıkıyor da ben kendim kazıtıyorum daha güzel olmadığı için henüz. Yani atlatıyorum ben bu meseleyi... Onun için merakta kalmayın. İkincisi; bu ayki Billur TV çekimlerimiz biraz gecikecek. Maalesef çünkü benim biraz daha hastanede kalmam gerekiyor. Onun için beni affedin. Ayın 3 gibi çekeceğiz yani en yakın zamanda yayında olacağız. Sizleri çok seviyorum, güzel enerjilerinizi almaya devam ediyorum. Yolladığınız her güzel enerji, hücrelerimi iyileştiyor. Çok çok teşekkürler.

"Güzel yüreğin bu hastalığı yenecek"

Billur Kalkavan’ın yaşadığı sağlık sorununu Hamdi Alkan duyurmuştu. Ünlü yönetmen, "Billur Kalkavan’a acil şifalar diliyorum. Güzel yüreğin ve enerjin bu hastalığı yenecektir Billur’cuğum. Daima yanındayım." sözleriyle arkadaşına destek olmuştu.

"Buğra kaçmadı"

Kalkavan, sevgilisi Buğra Bahadırlı'nın kendisine çok destek olduğunu söyleyerek, "Çoğu erkek böyle bir durumda kaçardı. Buğra, kaçmadı. Yanı başımda durması hastalıkla mücadelemde bana çok yardımcı oluyor." demişti.

Billur Kalkavan kimdir?

Yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle bir süredir hastanede tedavi altında bulunan Billur Kalkavan bugün hayatını kaybetti.

Billur Kalkavan (2 Kasım 1962, İstanbul - 15 Ekim 2022, İstanbul) oyuncu ve sunucu. Kalkavan, 2 Kasım 1962 yılında İstanbul'da Abdülmecid'in en büyük oğlu Zülüflü İsmail Paşa'nın torunu olarak dünyaya geldi. 1969 yılında Ayrı Dünyalar filminde Erol Taş'ın canlandırdığı kötü adam tarafından fidye için kaçırılan bir çocuğu canlandırdı.

Lise öğrenimine Kadıköy Anadolu Lisesi'nde başlasa da ilk senesinde sınıfta kalınca lise eğitimini ABD'de tamamladı ve Kaliforniya Üniversitesi'nden psikoloji dersleri aldı. 1980'li yıllardan itibaren tiyatroya ağırlık verdi. Daha sonrasında pek çok farklı dizi projesinde yer almayı da sürdürdü. Sürekli yapımların yanı sıra çeşitli reklam filmlerinde de rol alan oyuncu, 2012 yılında Trophy Türk adlı yarışmada yarışmacı olarak da bulundu. 26 Ekim 2021 yılında annesi Nuyan Kalkavan hayatını kaybetti.

Billur Kalkavan'ın hastalığı neydi?

Hamdi Alkan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Billur Kalkavan'ın hastalığını paylaşmıştı. Kalkavan bir süredir kanser ile mücadele ediyordu. COVID-19 tedavisi sonrası akciğer kanseri teşhisi konulan oyuncu, “Hastalanmasam belki de kanseri çok daha geç fark edecektik” diyerek açıklamada bulunmuştu.