Oyuncu Leslie Jordan, trafik kazasında hayatını kaybetti

Oyuncu Leslie Jordan, Los Angeles'ta geçirdiği trafik kazası sonucu 67 yaşında hayatını kaybetti.

Oyuncu Leslie Jordan, trafik kazasında hayatını kaybetti

American Horror Story, Hearts Afire ve Will & Grace gibi yapımlarda rol alan, Emmy ödüllü oyuncu Leslie Jordan hayatını kaybetti.

Polis, Jordan’ın Hollywood’da bir binanın yan tarafına çarptığını ve olaydan önce oyuncunun acil bir durum yaşadığından şüphelendiklerini söyledi.

Leslie Jordan, rol aldığı başarılı projelerin yanında pandemi döneminde de sosyal medyada paylaştığı videolarla hayranlarının beğenisini toplamıştı.

Jordan’ın menajeri David Shaul, “Dünya bugün Leslie Jordan’ın sevgisi ve ışığı olmadan kesinlikle çok daha karanlık bir yer. O sadece müthiş bir yetenek ve birlikte çalışmaktan keyif alınan biri değil, aynı zamanda ulusun en zor zamanlarından birinde duygusal bir sığınak sağladı” dedi.

1955’te Tennessee’de doğan Jordan, Southern Baptist olarak yetiştirildi. ABD ordusunda yarbay olan babasını henüz 11 yaşındayken bir uçak kazasında kaybetti.

Jordan, 1982’de Los Angeles’a taşındı. Film ve televizyon sektöründe iş bulmadan önce kariyerine reklamlarla başladı. 90’ların başında, HIV/AIDS’li insanlara yiyecek dağıtan, kâr amacı gütmeyen Los Angeles’taki Project Angel Food’da yer aldı.

Sıkı bir dindar olarak yetiştirilen Jordan, 2021’de Guardian’a verdiği bir röportajda din ile ilişkisini şu sözlerle anlatmıştı: “İyi bir Hıristiyan olmayı çok istedim, gerçekten yaptım, elimden gelenin en iyisini yaptım ve denedim, ama sonra eşcinsel olayı başladı. 17 yaşında dine sırtımı döndüm.”

Ünlü oyuncu, mizah ile ilişkisini ise şu sözlerle anlatıyor:

“Bugün bile biriyle tanıştığımda rahat değilsem veya açılmaya hazır değilsem, onları güldürürüm.”

Jordan’ın ölüm haberinin duyulmasıyla beraber Will & Grace’in başrol oyuncusu Sean Hayes, Twitter’da şunları yazdı:

“Kalbim kırıldı. Leslie Jordan, birlikte çalışmaktan zevk aldığım en komik insanlardan biriydi. Onunla tanışan herkes onu severdi. Onun gibi biri asla olmayacak. Muazzam, sevecen bir kalbe sahip eşsiz bir yetenek. Özleneceksin sevgili dostum.”

Aktör George Takei ise, “Televizyon ve sinemadaki birçok rolüyle bizi sevindiren Leslie Jordan’ın ölümü karşısında hayrete düştüm. Leslie, kaybın bizi çok üzdü. Neşeni ve eşsiz ruhunu özleyeceğiz” diye yazdı. (Sözcü)