Pop yıldızı Harry Styles, yeni bir Guinness rekoruna imza attı

One Direction grubuyla ünlendikten sonra solo kariyerine başlayan İngiliz şarkıcı ve söz yazarı Harry Styles, hit teklisi As It Was ile Guinness Dünya Rekoru'nu kırdı.

Pop yıldızı Harry Styles, yeni bir Guinness rekoruna imza attı

28 yaşındaki pop yıldızı Harry Styles, “24 saat içinde Spotify’da en çok dinlenen şarkı (erkek)” rekorunu kırdı.

CNN’in haberine göre şarkı, müzik platformundaki ilk 24 saatinde 16 milyondan fazla kez dinlendi. 1 Nisan’da yayınlanan “As It Was”, ABD dahil 34 ülkede birinci sırada yer aldı.

Platform, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “‘As It Was’ Spotify’ın 2022’de şu ana kadar tek bir günde en çok dinlenen şarkısı ve Spotify tarihinde bir günde ABD’de en çok dinlenen şarkısı oldu” dedi.

As It Was”, Styles’ın 20 Mayıs’ta çıkacak olan “Harry’s House” albümünün çıkış single’ı. “Harry’s House”, pop yıldızının One Direction adlı erkek grubundan ayrılmasından bu yana üçüncü solo albümü olacak.

Şarkının cuma günü yayınlanan ve 70’lerden ilham alan müzik klibi 62 milyondan fazla izlendi. Tanu Muino’nun yönettiği video, pırıltılı kırmızı bir kıyafet giymiş Styles’ı mavi giyinmiş bir kadınla dans ederken gösteriyor. Işıltılı giysiler, İspanyol moda tasarımcısı Arturo Obegero tarafından tasarlandı.

Styles’ın YouTube hesabına göre video, “Ukrayna’dan yaratıcı bir ekip tarafından sevgiyle hazırlandı.”

Aynı rekoru, başka bir İngiliz şarkıcı-söz yazarı kadın da kadın sanatçılar dalında elinde tutuyor. Guinness’e göre, Adele, “Easy on Me” adlı şarkısıyla bir günde Spotify’da 19 milyondan fazla kez dinlendi.

Harry Styles, şu sıralar müzik ve sanat festivali olan Coachella 2022’de sahne alıyor. (Sözcü)