Rock'çı Ian Mcdonald, kansere yenik düştü

Progressive rock müziğinin öncülerinden King Crimson üyesi ve Foreigner'ın kurucularından Ian Mcdonald 75 yaşında hayatını kaybetti.

Rock'çı Ian Mcdonald, kansere yenik düştü

Ünlü rock müzisyeni Ian McDonald, 75 yaşında öldü. Acı haberi menajeri duyurdu. McDonald'ın New York'taki evinde hayata gözlerini yumduğu açıklandı.

Oğlu Max McDonald babasının bir süredir kanserle savaştığını bildirdi. Max, "Babam harika biriyidi, çok iyibir müzisyen, iyi bir centilmen ve harika bir babaydı. O müziğinde ve hayranlarının kalbinde sonsuza kadar yaşayacak" diye konuştu.

Haber Global'in derlediği bilgilere göre, 1946 yılında Londra'da doğan McDonald, Greg Lake ve Robert Fripp ile King Crimson'ın bir parçası oldu. Saksafon, flüt gibi birçok enstrümanı çaldı. Grubun 1969 yayınlanan "In the Court of the Crimson King" albümünde enstrümanlarını konuşturdu.

Klasikler arasına giren bu albümün ardından McDonald, King Crimson'dan ayrıldı. Ancak 1974'te gruba geri döndü.

1976 yılında McDonald, İngiliz gitarist Mick Jones ve Amerikalı şarkıcı Lou Gramm ile Foreigner'ı kurdu.

Grubun üç albümünde yer aldı. Üç albüm de ABD Top 10 listesine girmeyi başardı. Bu albümlerde hatırlanan hitler arasında Cold as Ice, Feels Like the First Time sayılabilir. 1980 yılında Jones, McDonald'ı gruptan kovdu.