Seda Sayan, eşi Çağlar Ökten'in soyadını sildiriyor

Ünlü şarkıcı ve sunucu Seda Sayan, geçen Nisan ayında nikah masasına oturduğu Çağlar Ökten'in soyadını kullanmamak için harekete geçti. Sayan, soyadı olan 'Ökten'in nüfustan silinmesini istedi.

Seda Sayan, eşi Çağlar Ökten'in soyadını sildiriyor

59 yaşındaki Seda Sayan, kendisinden 25 yaş küçük Çağlar Ökten ile geçtiğimiz Nisan ayında sürpriz bir şekilde nikah masasına oturmuştu.

Çiftin mutlu ilişkisi devam ederken, ilginç bir karar alındı. Buna göre Seda Sayan kızlık soyadını kullanmak için mahkemeye başvurdu.

Eşinin rızası var

Dava dilekçesinde isminin nüfus kayıtlarında ‘Aysel Gürsaçer Ökten’ olarak geçtiğini belirten ünlü sanatçı, evlilik soyadı olan ‘Ökten’in resmi işlemlerde sorun olduğunu belirtti ve soyadının nüfustan silinmesini istedi.

Hürriyet'ten Özge Eğrikar’ın haberine göre Sayan, bunun için İstanbul Aile Mahkemesi’nin yolunu tuttu.

Seda Sayan’ın isminin nüfus kayıtlarında ‘Aysel Gürsaçer’ olarak geçtiğinin anlatıldığı dava dilekçesinde, “Müvekkilim, Çağlar Ökten ile evlendikten sonra nüfus kayıtlarında soyadı ‘Gürsaçer Ökten’ olarak değişmiştir. Bu da resmi işlemlerde sorun yaratmaktadır. Müvekkilim, işlerinden dolayı kızlık soyadı olan ‘Gürsaçer’i kullanmak istemektedir. Müvekkilin eşi Çağlar Ökten’in de bu konuda rızası vardır. Müvekkilin eşinin soyadı olan ‘Ökten’in nüfus kaydından silinmesini istiyoruz. Müvekkilin nüfusta ‘Gürsaçer Ökten’ olan soyadının düzeltilerek, ‘Gürsaçer’ olarak kaydedilmesini talep ediyoruz” denildi.