Seren Serengil'den kötü haber! Sosyal medyadan duyurdu!

Ünlü şarkıcı ve yorumcu Seren Serengil'den sevenlerini üzen bir haber geldi. Seren Serengil, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ameliyat olacağını açıkladı.

Seren Serengil'den kötü haber! Sosyal medyadan duyurdu!

Magazin Mahallesi'nin haberine göre, Beyaz TV’de yayınlanan Söylemezsem Olmaz programının sunucusu ve şarkıcı Seren Serengil, kötü haberi Instagram hesabından verdi.

Hastanede çekilmiş bir karesini paylaşan Serengil, ameliyat olacağını açıkladı. Şarkıcı, sosyal medyadan yaptığı paylaşıma “Birazdan ameliyata giriyorum” notunu düştü.

Serengil’i bu kötü günde her zaman olduğu gibi sevgilisi Mustafa Rahman Tohma yalnız bırakmadı.

Seren Serengil'den kötü haber! Sosyal medyadan duyurdu!

Aralık ayında ameliyat olmuştu

Geçirdiği mide küçültme ameliyatı sonrası 'Dumping sendromu'na yakalanan ve 43,5 kiloya kadar düşen Seren Serengil, geçtiğimiz ameliyat olmuştu. Ünlü şarkıcının sevgilisi Mustafa Rahman Tohma, operasyonun iyi geçtiğini söylemişti. 'Dumping sendromu'yla mücadele eden şarkıcı Seren Serengil, karaciğer, pankreas ve böbreklerinin iflas etmek üzere olduğunu söylemişti.

“Ameliyat iyi geçti”

Mustafa Rahman Tohma,  Serengil'in ameliyatının iyi geçtiğini duyurmuştu. Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Tohma, sevgilisinin son durumunu paylaşmıştı:

“Allah'ım sana sonsuz şükürler olsun, ameliyatımız çok güzel geçti.”

"Ameliyat masasında kalabilirmişim!"

"Artık hastalıkla gündeme gelmek istemiyorum!" diyen Serengil, geçtiğimiz günlerde sevenlerinden dua istemişti.

Ünlü isim, "Erken ameliyat kararı alındı. Bir buçuk ay damardan beslenecektim ama ilerleme olmadığı için beklemek doğru değilmiş. Perşembe günü hastaneye yatacağım, cuma sabahı ameliyat oluyorum. Zor bir ameliyat olacağını söylediler. Çok korkuyorum, vücut kaldıramayabilirmiş... 'Ameliyat masasında kalabilirsin' dediler. Her şey kötü de gidebilir. Kan organlara gitmiyor." ifadelerini kullanmıştı.

"Herkes çok üzülüyor"

Seren Serengil, daha sonra sözlerini şöyle sürdürmüştü:

“Yılbaşına kadar beklemeyi düşünüyordum ama o kadar zamanımız yokmuş, bir an önce olmam gerekiyor. Bu duruma herkes çok üzülüyor, bir an önce bitsin sürekli hastalıkla gündeme gelmek de istemiyorum.”

"Boyum 4 santim kısaldı"

43,5 kiloya kadar düşen Serengil, ameliyatını gerçekleştiren İzmir'deki hastanenin ve doktorun kendisine yardımcı olmadığını ve bu nedenle şikayetçi olacağını açıklamıştı.

Serengil, "Pankreas yetmezliği, karaciğer yetmezliği var, safra kesem alındı, böbrek taşı düşürmeye başladım. Safra kesem gitti, karaciğer enzimlerim korkunç yüksek. Doktor 'geri dönüşüm ameliyatı olmazsan siroza çevirecek' diyor. Boyum 4 santim kısalmış." demişti.

"Yemek yediğimde beynime kan gitmiyor"

Ünlü isim, "Boyum 1.67'ydi boyum, 1.63'e düşmüş. Şoka girdim, nasıl olabilir böyle bir şey diye, inanmak istemedim, bir daha baktım, çok üzüldüm, kemik erimesi başlamış. Zaten yemek yedikten sonra korkunç derecede damping sendromu diye bir şey var. Fenalaşıyorum, istifra ediyorum, tuvaletin olmadığı bir yere gidemiyorum. Bana bazen, 'bu kadar hastasını, yayına nasıl çıkıyorsunuz' diyorlar, yayının hemen arkasında kulis var ve tuvalet var. Ben yayın esnasında en az 5-6 kere tuvalete gidiyorum. Artık tuvalete gitmekten, istifra etmekten o kadar yorgunum ki, işimi yapmaya çalışıyorum, bu kadar yapabiliyorum, 2 saat buraya geliyorum ve tuvalet olduğu için. Dışarıda gezmem mümkün değil, bir yere gitmem mümkün değil. Yemek yedikten sonra beynime kan gitmiyor, bütün vücuttaki kanı bağırsağa pompalıyor beyne, kalbime kan gitmiyor, nefes alamıyorum. Benim dışımda bir başkası olsaydı 1 yıldır ortalığı ayağa kaldırırdı." şeklinde konuşmuştu.

'Dumpıng sendromu' nedir?

Midenin bir bölümünün ya da tamamının alındığı ameliyatlar veya gastrik bypass operasyonu sonrası ortaya çıkabilen 'Dumping sendromu', midenin çok hızlı boşalması ile karakterize bir semptom olarak tanımlanabilir. Midenin küçültülmesi sebebi ile mide, bağırsaklara daha yakın bir hal alır. Hastanın ameliyat sonrasında şeker içeren besinler tüketmesi halinde, gıdaların bağırsaklara gitmesinin ardından sindirime uğrayarak bağırsaklardaki damarlar tarafından emilimi gerçekleşir.