Survivor'da eleme ve sürgün adası sürprizi! Kurallar değişti!

Survivor 2022 All Star'ın 2 Ocak Çarşamba yayınlanan son bölümünde eleme konseyi heyecanı yaşandı. Ancak Acun Ilıcalı sürpriz kararı duyurarak Survivor'da bu hafta eleme yapılmayacağını söyledi. Aycan Yanaç'ın Survivor'ı bırakmasından dolayı elemenin haftaya yapılacağını duyuran Ilıcalı, yarışmadaki sürgün adasıyla ilgili yeni kuralları da açıkladı. Ilıcalı, Mert Öcal'ın tepki gösterdiği performans birinciliği sisteminde de değişikliğe gittiklerini ifade etti.

Survivor'da eleme ve sürgün adası sürprizi! Kurallar değişti!

Survivor All Star'da bu hafta elemeye kalan Mert, Evrim, Birsen ve Barış arasında sms oylaması yapılmıştı. Survivor'da bu dört aday arasında elenen yarışmacının da son bölümde duyurulması bekleniyordu. Ancak konseyde açıklama yapan Acun Ilıcalı yeni gelişmeleri duyurdu.

"8 yarışmacı eleme adayı olacak"

Acun Ilıcalı, bir süredir oyunlarda yer almayan Aycan Yanaç'ın Survivor'ı bırakma kararı aldığını ve bundan sonra yarışmada olmayacağını duyurdu. Bu sürpriz gelişmenin ardından ise Ilıcalı, bu hafta Survivor'da eleme olmayacağını da açıkladı.

Haber

Ilıcalı, "Bu hafta elemeye kalan Mert, Evrim, Birsen ve Barış'ın adaylıkları devam edecek ancak sürgün adasında olmayacaklar. Haftaya 4 yarışmacı daha eleme adayı olacak ve sms oylamasına girecek. Önümüzdeki hafta elemeye kalan 8 yarışmacı arasında SMS oylamasında en az oyu alan yarışmacı Survivor'a veda edecek" dedi.

Haber

"Sürgüne gitmenin dezavantajı olmayacak"

Survivor'daki yeni kuralları da duyuran Ilıcalı, Mert Öcal'ın performans birinciliğine yaptığı itirazı değerlendirdiklerini söyledi. Ilıcalı, açıklamasında şunları söyledi:

"Performans hesaplamasıyla ilgili Mert'in tek başına ortaya koyduğu düzeltme itirazını, kendi aramızda yaptığımız toplantıda değerlendirdik. Artık yarışmacının kendi oynadığı 5 güne bakacağız. Son bir haftada en az 5 gün oynamak kaydıyla hesaplanabilecek. Sürgünden önce 3 gün geçirmişsin, geldin 2 gün oynadın. Önceki 3 gün de sayılıyor. Artık sürgüne gitmenin dezavantajı yok.

Sürgün adası değişikliği

Bundan sonra sürgün adasına ikişer ikişer gideceksiniz. Böylece 4 kişi sürgün adasında kalmayacak. Birinci ve ikinci dokunulmazlık sonrası sürgün adası. Sonra bu arkadaşlarımız üçüncü dokunulmazlık akşamında gelecekler, adayların belli olduğu gün. Sonra adada kalmaya devam edecekler. Adayların belli olduğu gün yeni olan 2 aday sürgüne gidecek. Sonuçların açıklandığı gün de onlar gelecek.”

Haber