Türkiye, Cebelitarık'ı 6 golle dağıttı! Dünya Kupası grubu karıştı!

Türkiye Cebelitarık karşısında 3 puanı 6 golle aldı. Dünya Kupası yolunda averajını yükseltmek isteyen ay yıldızlı takım Başakşehir'de oynanan kritik maçta istediğini aldı. Kerem, Halil (2), Merih, Serdar Dursun ve Mert Müldür'ün golleriyle kazanan ay yıldızlılar Norveç maçından gelen sevindirici haberle güldü.

Türkiye, Cebelitarık'ı 6 golle dağıttı! Dünya Kupası grubu karıştı!

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu 9. hafta maçında Cebelitarık’ı konuk eden A Milli Takım sahadan 6-0 galip ayrıldı. Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda oynanan ve averaj için hayati öneme sahip maçta 3 puana 6 golle uzandık. Elemelerin en zayıf ülkelerinden olan Cebelitarık karşısında farklı galip gelerek averajını da iyi duruma getirmek isteyen milliler seyircisi önünde iyi bir oyunla kazandı. Gruptaki bir önceki maçında, deplasmanda Letonya’yı 90+9. dakikada Burak Yılmaz’ın penaltıdan attığı golle 2-1 mağlup eden ay-yıldızlı ekip, son iki maç öncesinde Dünya Kupası’na katılma iddiasını sürdürmüştü.

Norveç’ten gelen haber sevindirdi

Averaj yakalamak isteyen Türkiye kritik virajda 6 gol buldu. Maç öncesi 15 puanda 3. sırada yer alan takımımız 17 puanlı Norveç’in 5 averaj gerisinde yer alıyordu. Norveç aynı saatte başlayan maçta sahasında Letonya ile 0-0 berabere kaldı. Stefan Kuntz yönetiminde 3. maçına çıkan Türkiye, Cebelitarık karşısında aldığı 6 gollü zaferle puanları eşitledi ve Norveç’i averajla geride bırakarak 2. sıraya yükseldi.

Türkiye’nin sıradaki rakibi Karadağ

Grubu lider bitiren ekip Dünya Kupası’na doğrudan katılırken, grup ikincisi ise play-off oynama hakkı elde edecek. Rakiplerinin puan kaybını bekleyen Türkiye, gruptaki son maçını 16 Kasım Salı günü deplasmanda Karadağ ile oynayacak. Norveç ise deplasmanda Hollanda ile karşı karşıya gelecek.

Barış Alper Yılmaz ilk kez milli formayı giydi

Sakatlığı dolayısıyla aday kadrodan çıkarılan Cengiz Ünder yerine kadroya dahil edilen Galatasaray’ın 21 yaşındaki oyuncusu Barış Alper Yılmaz, Cebelitarık karşısında sahaya ilk 11’de çıkarak ilk kez milli oldu. Daha önce Ümit Milli Takım formasını 6 kez giyen genç oyuncu, karşılaşmaya sağ kanatta başladı. A Milli Takım aday kadrosuna ilk kez davet edilen Beşiktaş’ın genç file bekçisi Ersin Destanoğlu, Cebelitarık mücadelesinde yedek soyundu. Stefan Kuntz Cebelitarık mücadelesinde kaleci tercihini, daha önceki iki maçında olduğu gibi Uğurcan Çakır’dan yana kullandı.

Bütün biletler tükendi

A Milli Futbol Takımı’nın Cebelitarık ile oynadığı mücadeleye futbolseverler yoğun ilgi gösterdi. Türkiye Futbol Federasyonu’nun aldığı karar doğrultusunda 9 Kasım tarihinden itibaren futbol müsabakalarına yüzde 100 kapasite ile seyirci alınmaya başlamasının ardından karşılaşmanın satışa sunulan bütün biletleri tükendi. Karşılaşmanın ilk düdüğünün çalmasıyla birlikte tribünlerde yer yer boşluklar gözlense de taraftarlar, ısınma bölümünde milli oyunculara büyük destek verdi.