Twitter'da para kazanma dönemi başlıyor

Tersine mühendis Nima Owji, test aşamasında olan Topluluklar ve Twitter Makaleleri özellikleri hakkında detay paylaştı.

Twitter'da para kazanma dönemi başlıyor

Geçtiğimiz haftalarda Twitter, Makaleler özelliği ile ilgili ilk bilgiler ortaya çıkmıştı. Tersine mühendis Nima Owji, Twitter’daki Topluluklar ve Twitter Makaleleri özelliği hakkında bazı detaylar paylaştı.

Twitter, pandemi döneminde Clubhouse uygulamasına benzeyen Space’i aktif etti. Kullanıcı etkileşimini artırmak isteyen şirket, iddiaya göre yeni özellikleriyle para kazanma imkanı sunacak.

Kullanıcılar, Twitter Makaleler özelliği ile para kazanabilecek

Topluluklar özelliğini tüm kullanıcılara sunduktan sonra, bu özelliği iyileştirmek için çalışmalara başladı. Sızdırılan bilgilere göre, topluluk yöneticilerine daha fazla yetki verilecek.

Yöneticiler, topluluk üyelerinin başka insanları davet edip edemeyeceğini belirleyecek. Şirketin 3 farklı kullanıcı türü sunacağı belirtiliyor. Şirketin üzerinde çalıştığı üyelik sistemleri ise şu şekilde:

•Herkesin topluluğa katılabileceği ve üye davet edebileceği üyelik sistemi.

•Üyelerin katılmak için istekte bulunacağı ve moderatör ekibinin bu istekleri onaylayacağı üyelik sistemi. Bu üyelik sisteminde moderatörlerin davet ettiği kişiler otomatik olarak onaylanacak.

•Mevcut üyeler tarafından davet edilen kişilerin otomatik olarak onaylanacağı üyelik sistemi.

İlk olarak Jane Wong tarafından ortaya çıkarılan Twitter Makaleleri özelliği ile ilgili yeni detaylar sızdırıldı. Owji, henüz test aşamasında olan makale düzenleyicisinde kalın, italik, altı çizili, üstü çizili ve kod betiği gibi metin stillerinin yer alacağını belirtti.

Bir Twitter sözcüsü, şirketin yakında Twitter Makaleleri ile ilgili daha fazla ayrıntı paylaşacağını duyurdu. Paylaşılacak ayrıntılarda kullanıcıların yeni özellik üzerinden para kazanabileceği bir sistemin yer alacağı tahmin ediliyor.