Twitter'ın reklam yasağı kaldırıldı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 15 Ocak'ta Twitter'a verdiği reklam yasağını kaldırdı. İşte kararın nedeni ve detaylar...

Twitter'ın reklam yasağı kaldırıldı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Twitter platformu ve ona bağlı olan Periscope/Scope uygulamalarına reklam yasağı getirmişti.

Temsilci belirleme ve bildirme yükümlülüğünü yerine getirmediği için uygulanan bu karar; Twitter’ın bu konuda adım atmasıyla beraber ortadan kalktı. İşte detaylar…

BTK, Twitter’ın reklam yasağını kaldırdı

Sputnik’in haberine göre BTK’nın Twitter Inc. (Periscope/Scope) Adlı Sosyal Ağ Sağlayıcıya Reklam Verilmesinin Yasaklanması Kararının Kaldırılmasına İlişkin Başkan Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

15 Ocak 2021 tarihinde alınan yasak kararı artık geçerliliğini yitirdi. Şirketin, ‘5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’un temsilci belirleme ve bildirme yükümlülüğünü yerine getirmesi sonucunda platform, bu yasağı geride bıraktı.

Ocak ayının başında uygulanan reklam yasağının sebebi ise, ülkemizde günlük erişimi 1 milyona ulaşan sosyal ağ sağlayıcılarına getirilen temsilci bulundurma zorunluluğuydu. Temsilci bulundurmaya yanaşmayan platformlar, ilk etapta para cezasıyla karşılaştı. Sonrasında ise reklam yasakları getirildi.