Twitter, ücretli özelliğini bedava yaptı

Twitter, DM (Direkt Mesaj) bölümünde sunduğu ücretli özelliklerden bir tanesini bedava yaparak herkese açık hale getirdi.

Twitter, ücretli özelliğini bedava yaptı

Twitter’ın aylık abonelik ile çalışan üyelik hizmeti Twitter Blue geçen yıl kullanıma açılmıştı. Şu anda ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda’da kullanılabilen Blue sayesinde kullanıcılar, sosyal medya platformunun mevcut özelliklerine ek olarak tweet geri alma, reklamsız makale okuma, DM sabitleme gibi işlevlere erişebiliyorlar.

Şirket, yakında Türkiye’ye gelecek olan Twitter Blue’nun özelliklerinden birini herkese açık hale getirdi. Yapılan açıklamaya göre önceden Blue aboneliği gerektiren DM sabitleme özelliği artık Twitter’ın Android, iOS ve Web sürümünde ücretsiz bir şekilde kullanılabilecek.

Twitter, 6 adet DM sabitlemeyi destekliyor

Artık 6 adede kadar sohbeti Twitter gelen kutunuza sabitleyebilirsiniz. Yeni özellik, DM bölümünde yüzlerce mesaj bulunan kullanıcıların işini kolaylaştırmayı hedefliyor. Önem verdiğiniz sohbetleri en üst sıraya getirerek kolayca ulaşabilirsiniz. Diğer sohbetleri ise geri planda tutarak DM kutunuzdaki karışıklığı önleyebilirsiniz.

Android telefonda DM sabitlemek için Twitter uygulamasını açıp bir sohbete basılı tutun ve “Sabitle” butonuna basın. Bu özelliği iPhone ve iPad’de kullanmak için gelen kutunuzdaki bir sohbeti parmağınızla sola kaydırın. Ardından mavi renkli ataş simgesine dokunun. Web’de ise mesajın üzerindeki üç noktalı menü aracılığıyla sabitleyebilirsiniz.

Sabitlediğiniz konuşmalar “Sabitlenen sohbetler” bölümünde gözükecek. Diğerleri ise “Tüm sohbetler” başlığı altında toplanacak. Eğer sabitlemeyi kaldırmak istiyorsanız “Sohbeti ayır” butonuna basmanız yeterli olacak.

Twitter Blue’nun diğer özellikleri arasında; Reklamsız Makaleler, En Popüler Makaleler, Uygulama Teması, Tweet Geri Alma, Uzun Videolar Yükleme yer alıyor. Ancak bunlar ücretli olduğu için Blue’ya abone olmayan kullanamıyor. Şirket düşük bir ihtimal de olsa, ücretli özelliklerden birkaç tanesini daha bedava yapabilir. (Shift Delete)