UEFA Uluslar Ligi'nde şampiyon Fransa oldu

UEFA Uluslar Ligi final maçında İspanya ile Fransa karşı karşıya geldi. İspanya'yı 2-1 mağlup eden Fransa kupaya uzandı.

UEFA Uluslar Ligi'nde şampiyon Fransa oldu

UEFA Uluslar Ligi'nde şampiyonluğu Horozlar kazandı. İtalya'nın Milano kentindeki San Siro Stadyumu'nda İspanya ile Fransa finalde karşı karşıya geldi.

Mücadelenin ilk yarısında gol sesi çıkmazken ikinci yarıda tempo yükseldi. 64. dakikada İspanya, Mikel Oyarzabal'ın golüyle 1-0 öne geçerken, Fransa bu gole cevap vermekte gecikmedi ve 66. dakikada Karim Benzema ile eşitliği yakaladı. 80. dakikada gecenin yıldız isimlerinden Kylian Mbappe sahneye çıktı ve Fransa'yı 2-1 öne geçirdi.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında skorda değişiklik olmayınca Fransa şampiyonluk kupasını kaldırdı.

Fransa ve İspanya'nın turnuva serüveni

Fransa ise A ligi 3'üncü gruptan turnuvaya katılmıştı. Portekiz, Hırvatistan ve İsveç'e rakip olan Fransa, 6 maçta 5 galibiyet 1 beraberlik elde etmişti.

Turnuvada A ligi 4'üncü grupta Almanya, Ukrayna ve İsviçre ile mücadele eden İspanya, 6 maçta 11 puan topladı ve zirvenin sahibi olmuştu.

Avrupa'nın lideri Fransa

Son olarak Uluslar Ligi'ni kazanan Fransa, Avrupa'da milli takımlar düzeyinde tüm turnuvaları kazanan ilk ve tek takım oldu.

Dünya Kupası: 1998, 2018

Avrupa Futbol Şampiyonası: 1984, 2000

Konfederasyonlar Kupası: 2001, 2003

Uluslar Ligi: 2021