Yavuz Bingöl'ün acı günü

Alzheimer hastalığına yakalanan ve tedavi gören Yavuz Bingöl'ün annesi Şahsenem Bacı, geçtiğimiz aylarda solunum yetmezliği nedeniyle Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Şahsenem Bacı'dan acı haber geldi. Ünlü halk ozanı hayatını kaybetti.

Yavuz Bingöl'ün acı günü

Türkiye’nin ilk halk ozanlarından olan Şahsenem Bacı, bir döneme damgasını vurmuştu. Solunum yetmezliği ile mücadele eden Şahsenem Bacı, hayatını kaybetti.

Şahsenem Bacı, yarın 15 Haziran Çarşamba saat 16.00'da İstanbul Karacaahmet Sultan Dergahı'nda düzenlenecek törenle Ayvalık'ta kızı Efsun Bingöl'ün yanına defnedilmek üzere uğurlanacak.

16 Haziran Perşembe günü ise öğle namazını müteakiben Ayvalık Küçükköy Mezarlığı’na defnedilecek.

Binden fazla şiiri ve 150 türküsüyle 70’li yıllara damgasını vuran Şahsenem Bacı, Mayıs ayı başında solunum yetmezliği nedeniyle Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak yoğun bakıma alınmıştı.

Yavuz Bingöl'ün annesi Şahsenem Bacı hayatını kaybetti!

Şahsenem Bacı kimdir?

Sarıkamış'ın Boyalı köyünde 1943 yılında doğan Aşık Şahsenem Bacı, edebiyat öğretmeni olan eşiyle 1964 yılında evlendikten sonra küçük yaşlarda öğrendiği sazına kendi sözlerini de ekleyerek halk ozanları arasında yerini aldı.

Ailesinde birçok aşık bulunan Şahsenem'in amcası Aşık Mustafa, Sarıkamış'ın tanınmış ozanları arasındadır. Ne var ki Şahsenem, küçüklüğünde çalacak saz bulamamış, o nedenle ağaç kepçe üzerine lastik gererek, saz çalmaya başlamıştır.

Sazı ve sesiyle dinleyenleri etkileyen Şahsenem Bacı, Uluslararası 11. İstanbul Festivaliyle, Antalya Festivalindeki Aşıklar Şölenlerine katılmış, 1975 Hacıbektaş Anma Törenlerinde birincilik ödülünü kazanmıştır.

İki oğlan ve bir kız annesi olan Şahsenem Bacı, Pir Sultan Abdal'ın etkisinde olduğunu belirtmektedir.

Yavuz Bingöl'ün annesi Şahsenem Bacı hayatını kaybetti!