Fatih Ürek'ten yıllar sonra gelen İbrahim Tatlıses ve Bursa Bülbülü filmi itirafı
Şarkıcı Fatih Ürek, gazeteci Sibel Arna'ya konuştu. Çarpıcı açıklamalarda bulunan Ürek, İbrahim Tatlıses ve Bursa Bülbülü filmiyle ilgili dikkat çeken itiraflarda bulundu.
Gazeteci Sibel Arna’nın Youtube programı “Nerede Olursan Ol Rahat Ol” a konuk olan Fatih Ürek, dillere pelesenk olan şarkısı ‘Hadi Hadi’ ile ilgili olarak yıllardır şehir efsanesi olarak duyduğumuz İmparator İbrahim Tatlıses’in kendisini tehdit ettiği iddialarına yanıt verdi.
İşte röportajdan öne çıkanlar:
“Hadi hadi yüzünden İbrahim Tatlıses, İbrahim abi beni rezil etti. İbo Show’a çağırdı beni. ''Hadi oku'' dedi. Başladım okumaya…. ''Kes'' diye bağırdı. Böyle kaldım. İbrahim Tatlıses söylüyor, borumu. Kıpkırmızı oldum. ''Ne biçim şarkı bu?'' dedi.
Şimdi aslında şarkıyı çok beğendi. O ritmine falan inanamadı. Nasıl kaçırırım diye hayıflandı. Sonra kendi de okudu. Albümünde var. Ama Hadi Hadi şarkısı benim üzerime dikilmiş gibiydi. Bana tam oluyor.
Bursa Bülbülü’ndeki Doktor Fatih benim
Bursa Bülbülü’ndeki Doktor Fatih karakteri aslında benim. Ata Demirer bunu zaten açıkladı. Fatih Ürek’i Doktor Fatih olarak yaptı. Bursa Altın Ceylan Gazino’sunda Ata çocukken annesi, kardeşi beni dinlemeye geliyorlarmış. Oradan esinlendi Ata.
Orada şarkı söyleyen benim. Ama o kaprisleri yapan, yok benden başka kimse çıkmasını diyen ben değilim. Öyle bir şey yok. Çünkü sadece ben çıkıyordum orada.
Reklam pastasının tamamı bana geldiği için önümü kestiler
Sansürlenip sansürlenmediğim merak ediliyor. Belki de şu anda bu sohbetin en önemli konusunu sana söyleyeceğim. Sebebini bilmediğim bir şey oldu. Ben Kanal D'de program yapıyorum. Çok güzel, başarılı bir program yaptım. Pandemi öncesi başlamıştık.
Gelirim Mutfak'ta programını. Çok başarılı gitti. İlk beşlere girdi. Bu etikler yıkıldı. Yani olacak iş değil. Biz izleyenler... Şunu düşünsünler, Gündüz Kuşağı çok zor bir programdır. Ben ilk beşe girdim falan yani ama insanlar çok sevdi. Dördüncü sezona giderken tanıtım çektik. Birden bir telefon geldi kanala. Demişler ki programı sunmayacak. Allah Allah. Sebep? “Tartışma açık konu değil” diye cevaplamışlar.
Böyle bir gerekçeyle ben programda sonlandırıldım. Bunu ilk defa sana böyle açık açık söylüyorum. Sonlandırıldım ve program bitti. Hayatımın şokunu yaşamıştım. Sonradan gündüz kuşu reklam pastasının tamamı bana gittiği için önümün kesildiğini öğrendim.”