11. Uluslararası Klarnet Festivali için heyecanlı bekleyiş başladı

Ülkemizin önde gelen klarnet virtüözlerinden Serkan Çağrı'nın sanat direktörlüğünü üstlendiği, Toplum İçin Sanat Derneği tarafından düzenlenen, T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteklediği 11. Uluslararası Klarnet Festivali için heyecanlı bekleyiş başladı.

11. Uluslararası Klarnet Festivali için heyecanlı bekleyiş başladı

Türkiye’nin sayılı festivalleri arasına adını yazdıran ve her sene birbirinden değerli usta isimleri sanatseverler ile buluşturan etkinlik, bu sene de yerli ve yabancı birçok sanatçıyı müzik tutkunlarıyla buluşturacak.

Gerçekleşecek konserlerle eşsiz bir festival deneyimi yaşatmaya hazırlanan 11. Uluslararası Klarnet Festivali, 13-17 Kasım tarihleri arasında İstanbul Atatürk Kültür Merkezi ve Ankara CSO Ada Yerleşkesi Ana Salonu'nda binlerce kişiyi ağırlayacak.

Niyaz feat. Azam Ali, Vassilis Saleas & Serkan Çağrı ve Kerem Görsev Trio Band feat. Elif Çağlar gibi usta isimlerin oluşturduğu gruplar, unutulmaz konserlere imza atacak.

Festival açılışı ‘Niyaz Feat Azam Ali’ konseri ile gerçekleşecek

Festivalin bu yıl açılışı 13 Kasım tarihinde İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde İran asıllı sanatçı Azam Ali’nin Amerikalı ortağı Carmen Rizzo ile kurduğu Niyaz adlı grubun sahnesiyle başlayacak. Büyüleyici yorumuyla müziğe olağanüstü bir derinlik katan Azam Ali, performanslarında insan sesini içten gelen bir yansıma ve tanrının sunduğu bir lütuf olarak sahneliyor. Sesini bir enstrüman gibi kullanabilme yeteneğine sahip olan sanatçı, 11. Uluslararası Klarnet Festivali’nde müzikseverlere sıra dışı bir deneyim yaşatacak. Grubun festival kapsamındaki ikinci konseri ise 15 Kasım tarihinde Ankara CSO Ada Yerleşkesi Ana Salonu’nda gerçekleşecek.

Kerem Görsev Trio Feat. Elif Çağlar bu kez 11. Uluslararası Klarnet Festivali’nde!

Türkiye’de caz müzik denildiğinde akla gelen isimlerden başarılı piyanist ve besteci Kerem Görsev ile yine ülkemizin en iyi caz vokalistlerinden Elif Çağlar’ın birlikte oluşturduğu Kerem Görsev Trio feat. Elif Çağlar bu kez 11. Uluslararası Klarnet Festivali’nde sanatseverleri karşılayacak. İkili festivalin ilk ayağında sahne alacağı 13 Kasım tarihinde İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde buluşacak. Kerem Görsev ve Elif Çağlar, bir sonraki buluşmada ise 16 Kasım’da Ankara CSO Ada Yerleşkesi Ana Salonu’nda bir araya gelecek. 

Türk ve Yunan Dostluğu Serkan Çağrı ve Vassilis Saleas konseri ile pekişecek

Festivalin son gününde ise ülkemizin önde gelen klarnet virtüözlerinden Serkan Çağrı ile Yunanistan’ın dünyaca ünlü klarnet sanatçısı Vassilis Saleas yıllar sonda yeniden aynı sahnede buluşuyor. Türk ve Yunan kültürünün tarihsel süreçteki etkileşimini büyüleyici yorumlarıyla sergileyecek olan iki sanatçı 11. Uluslararası Klarnet Festivali'nin en özel konserlerinden birine imza atacaklar. Klarnetin sihirbazı olarak adlandırılan Yunan sanatçı, “Weeping Eyes” ve “Prelude” gibi sayısız eserleri ile efsaneler arasına adını yazdırmıştır. Serkan Çağrı ise Sting’den Giora Fiedman’a Goran Bregovic’den Joan Baez'e kadar birçok ünlü isimle aynı sahneyi paylaşmış olup, ülkemizin dünyadaki en büyük markalarından biri olarak müzikal yolculuğunu sürdürüyor. Yunan partneri ile bu kez dostluk adına klarnete nefes verecek olan Serkan Çağrı, 15 Kasım tarihinde İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde müzikseverler ile buluşacak. İkilinin bir sonraki buluşması 17 Kasım tarihinde Ankara CSO Ada Yerleşkesi Ana Salonu’nda olacak.

Müziğin yanı sıra aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi olarak doğan Uluslararası Klarnet Festivali, bugüne kadar yurt içi ve yurt dışından 100’den fazla sanatçı ve grubu sahnesinde ağırladı. Festival, salon konserlerinin yanında meydan konserleri, müzik dinletileri, nefes terapileri, workshoplar ve yarışmalar gibi her zevke hitap edecek birçok aktiviteye ev sahipliği yaptı.