2022 Britanya Bağımsız Film Ödülleri sahiplerini buldu

25. Britanya Bağımsız Film Ödülleri (BIFA) sahiplerine ulaştı. Charlotte Wells imzalı Aftersun, En İyi Film ve En İyi Yönetmen dahil birçok kategoride ödüle uzanan yapım oldu.

2022 Britanya Bağımsız Film Ödülleri sahiplerini buldu

Charlotte Wells'in ilk uzun metrajlı filmi Aftersun, 25. Britanya Bağımsız Film Ödülleri'nde aday olduğu 16 kategoriden 7'sini alarak geceyi tamamladı.

11 yaşındaki Sophie'nin (Frankie Corio) babasıyla Türkiye'ye tatile gitmesinden başlayarak yetişkinlik dönemine kadarki 20 yıllık süreci konu alan film, 2022 Cannes Film Festivali'ndeki prömiyerinin ardından bu ödül sezonunda adından sıkça söz ettiren yapımlardan biri olmuştu.

Pazar akşamı düzenlenen törende Aftersun filminin ödül listesine BIFA'nın en iyi yönetmen, en iyi ilk yönetmen, en iyi senaryo, en iyi sinematografi, en iyi kurgu ve en iyi müzik kategorileri de eklendi.

En iyi uluslararası bağımsız film kategorisinde yönetmen Joachim Trier'in Dünyanın En Kötü İnsanı (The Worst Person in the World) filmi ödüle layık görülürken bu yıl yeni bir kategoriye daha yer verildi.

En iyi ortak başrol performansı olarak düzenlenen bu yeni kategoride, The Silent Twins filminde ikiz karakterlere hayat veren Tamara Lawrance ve Letita Wright'a ödülleri takdim edildi.