400 milyon Twitter hesabının bilgileri satışa çıkarıldı

Bir bilgisayar korsanı, 400 milyon Twitter hesabının bilgilerini satışa çıkardı! İçinde resmi SpaceX ve Donald Trump'ın da hesabı var.

400 milyon Twitter hesabının bilgileri satışa çıkarıldı

Elon Musk’un satın almasından beri sosyal medya platformu Twitter’da sular durulmuyor. Bugün ortaya çıkan bilgilerde birçok ünlünün ve siyasetçinin de yer aldığı 400 milyon kullanıcının hesap bilgisi satışa çıkarıldı. Hatta içinde Twitter sahibi Elon Musk’ın kurduğu SpacesX ve eski ABD başkanı Donald Trump bile var. Peki, bu veriler nasıl ele geçirildi? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

400 milyon Twitter hesabının veri ihlali, sosyal medyanın gündemine oturdu

Bir bilgisayar korsanı, 400 milyon Twitter kullanıcısının hesap bilgilerini satışa çıkarmak için ele geçirdi. İsrail siber suç istihbarat firmasının kurucu ortağı Alon Gal, verilerin bir API güvenlik açığı sayesinde ele geçirildiğini düşünüyor.

Ele geçirilen 400 milyon Twitter hesabının verileri içinde; e-posta adresleri, şifreler ve telefon numaraları gibi birçok kişisel bilgiler bulunuyor. Hedef kitlede ise Elon Musk’ın uzay şirketi SpaceX resmi hesabı, ABD eski başkanı Donald Trump, Ethereum kurucusu Vitalik Buterin gibi birçok önemli profil var.

Bilgisayar korsanı, verileri satışa çıkardığı gönderide şu sözleri söyledi:

“Merhaba sevgili ihlale uğramış kullanıcılar, 400 milyondan fazla Twitter kullanıcısının bir güvenlik açığı nedeniyle verileri satıyorum. Bu veriler tamamen özel ve ünlülerin, politikacıların, şirketlerin, normal kullanıcıların ve birçok e-posta adreslerini, telefon numaralarını ve özel kullanıcı adları içeriyor”.

Hesap bilgilerini ele geçiren bilgisayar korsanı, Elon Musk’a çaldığı verileri satın almasını yoksa GPDR (Genel Veri Koruma Yönetmeliği) iddialarıyla karşı karşıya kalacağı ve 276 milyon dolar ceza alması konusunda uyarıda bulundu.

Facebook da daha önce 533 milyon kullanıcının veri ihlali nedeniyle GPDR ile karşı karşıya kalmıştı.

Öte yandan çalınan 400 milyon Twitter hesabının verilerinin satılması durumunda büyük bir kaos ortamı yaşanacağı düşünülüyor. Çünkü çalınan hesaplar içerisinde büyük firmalar ve yüksek profilli isimler mevcut. (Shift Delete)