Akciğer kanseri ile mücadele ediyordu! Billur Kalkavan'dan haber var!

Akciğer kanser tedavisi gören oyuncu ve sunucu Billur Kalkavan, sağlık durumunu anlattı.

Akciğer kanseri ile mücadele ediyordu! Billur Kalkavan'dan haber var!

Hamdi Alkan, geçtiğimiz Mayıs ayında yakın dostu Billur KalkavanBodrum'daki evinde ziyaret etmişti.

Alkan'ın sosyal medya hesabında paylaştığı fotoğrafla Billur Kalkavan'ın akciğer kanseri ile mücadele ettiği ortaya çıktı.

'İyiyim'

 Tedavisine devam eden Billur Kalkavan, sağlık durumunu takipçileri ile paylaştı.

'Tek sorunum iştah' diyen Kalkavan, eve dönüşün de müjdesini verdi.

"Herkes soruyor en iyisi buradan anlatmak. Tetkikler yapıldı sonuçlar mükemmel (maşallah). Beynim tertemiz, lezyonlar çürüyor ve yokoluyorlar. Ufak tefek bişeyler kaldığından doktorum ilaçlarımı hafifletti. Yarın eve dönüyorum, artık hastanede çok kalmama gerek yok enerjim iyi. Ağrım sızım yok.

Hala tek sıkıntım iştah onu da halledeceğim yavaş yavaş. Kilom 47 boyum 1.64 evli ve 6 çocukluyum.

Soran, ilgilenen, dua eden, iyi niyetlerini dileklerini gönderen herkese sonsuz teşekkürler. Sayenizde bu hastalığı en hızlı yenen insan olma yolunda ilerliyorum. Benden de herkese sevgiler, saygılar. Tabii ki en önemlisi bundan sonra sağlığı korumak. Birsürü konuda düşünce yapısını değiştirmek ki bir daha uğramasın. Bye bye pislikler."

Koronavirüs sonrası anlaşıldı

Billur Kalkavan, hastalığının gördüğü koronavirüs tedavisi sonrası teşhis edildiğini söylemişti:

“Ocak ayında COVID olmuştum. Ayakta atlattım. Ama sonrasında nefesimde bir sıkıntı oldu. Nefes alırken içim sıkışıyordu. Oysa ben sigara bile içmem. Hatta nezle dahi olmazdım. ‘COVID hasar bırakıyor’ diyorlardı, ben de öyle sandım. Doktora gittim ve bir Film çekildi. Süreç öyle başladı. Ameliyat yerine kemoterapiyi uygun gördüler. Şimdi üçüncü kemoterapiyi alacağım. Tedavi sürecim çok iyi gidiyor. Bir anlamda koronaya müteşekkirim, hastalanmasam belki de kanseri çok daha geç fark edecektik.”