April Wine'ın solisti Myles Goodwyn, hayatını kaybetti

Kanadalı müzik grubu April Wine'ın solisti, gitaristi, söz yazarı ve yapımcısı Myles Goodwyn 75 yaşında hayatını kaybetti.

April Wine'ın solisti Myles Goodwyn, hayatını kaybetti

April Wine'ı grubun başlangıcından beri şekillendirip yöneten isim olan şarkıcı ve gitarist Myles Goodwyn 75 yaşında öldü.

Ölüm nedeni açıklanmayan Goodwyn'le ilgili acı haberi menajeri Eric Alper duyurdu.

Alper açıklamasında "Ölüm nedeni, yer veya cenaze ayrıntıları daha sonra açıklanacak. Şu dönemde aile, mahremiyetlerine saygı gösterilmesini istiyor" dedi.

50 yılı aşkın bir süredir grubun solisti olan Goodwyn, geçen mart ayında grupla son konserini vermişti. Grupta aktif olarak rol oynamayı bıraksa da CBC'e yaptığı açıklamada yeni albümlere yardım edeceğini söylemişti.

Diyabet hastası olduğu bilinen müzisyen "Bu yaşam tarzı artık benim için sağlıklı değil" açıklamasında bulunmuştu.

April Wine grubu hakkında

Myles Goodwyn, April Wine grubu 1969 yılında Nova Scotia'daki Halifax'ta kurmuştu. Grubun orijinal üyeleri Goodwyn'in yanı sıra gitarist David Henman, davulcu Ritchie Henman ve basçı Jimmy Henman'dır. Grup kısa bir süre sonra Montreal'e taşındı.

Kendi adını taşıyan ilk albümleri 1971'de çıktı. İlk teklileri Fast Train oldu. Ancak başarıyı ikinci albümleri On Record'la yakaladılar. "You Could Have Been A Lady" ile tekli listesinde ilk 20'ye girdiler. Peşinden üçüncü albümleri Electric Jewels geldi. Ancak Henman'lar gruptan ayrıldı.

April Wine peş peşe albümler yayınlamaya devam etti. 70'lerin sonlarında Rolling Stones'la birlikte Toronto'da hayır amaçlı bir konser verdi. Bu konserden Live at teh El Mocombo albümü çıktı.

Peşinden Rolling Stones, Styx ve Rush'la birlikte turneye çıktılar.

1980'lerde ise grup artık uluslararası üne kavuşmuştu. Bunda The Nature of the Beast teklisinin önemli bir rolü vardı. Just Between You and Me şarkısının da katılımıyla ABD'de büyük başarı elde ettiler.

Peşinden iki albüm daha geldi. Sonrasında Goodwyn Bahamalar'a taşındı. April Wine toplamda dünya çapında 10 milyondan fazla kopya sattı ve 11 kez Juno Ödülü'ne aday gösterildi.

Myles Goodwiyn, 2008'de East Coast Music Yaşamboyu Başarı Ödülü, 2002'de ise SOCAN Ulusal Başarı Ödülü kazandı.

2016'da anılarını içeren Just Between You and Me adlı kitabını yayınladı. 2018'de ise Elvis and Tiger adlı kurgu kitabı basıldı. Aynı yıl ve 2019'da birer solo albüm yayınladı.

Kaynak: Haber Global