Avatar Suyun Yolu, 134 milyon dolar hasılatla zirvede yer aldı

Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water), ABD'de ilk hafta sonunda 134 milyon dolar hasılatla açılışını gişenin zirvesinde gerçekleştirdi. Film, globalde ise üç günde 434,5 milyon dolara ulaştı.

Avatar Suyun Yolu, 134 milyon dolar hasılatla zirvede yer aldı

Merakla beklenen Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water), nihayet salonlardaki yerini aldı. Uzun süredir durgun bir dönemden geçen ABD ve Çin sinemalarına can suyu olması beklenen Avatar 2, ABD'de beklentilerin bir miktar altında kalarak 134 milyon dolar hasılatla açılışını gerçekleştirdi.

Box Office Türkiye’de yer alan habere göre, hafta içindeki öngörülerde filmin 150-175 milyon bandında açılışını yapabileceği belirtiliyordu. Avatar: The Way of Water, globalde ise üç günde 434,5 milyon hasılata erişti.

Globalde Spider-Man: No Way Home (ilk üç gün 600 milyon dolar) ve Doctor Strange in the Multiverse of Madness'ın (ilk üç gün 442 milyon dolar) arkasında son bir yılın en iyi üçüncü açılışını gerçekleştiren film, sıkı COVID protokollerinin sürdüğü, bundan dolayı sinemaların da uzun bir süredir sekteye uğradığı Çin'de ise 57 milyon dolarla vizyona merhaba dedi.

Vahşi Gece (Violent Night) vizyondaki üçüncü hafta sonunu 5,62 milyon dolarla Box Office ABD'nin ikinci sırasında kapatırken, beş haftadır gişenin zirvesinde yer alan Black Panther: Yaşasın Wakanda (Black Panther: Wakanda Forever) ise 5,4 milyon dolarla üçüncü basamakta kendine yer buldu.

Tuhaf Dünya (Strange World) 2,2 milyon dolarla haftayı dördüncü sırada kapatırken, The Menu filmiyse 1,7 milyon dolarla listenin beşinci sırasında yer alan yapım oldu.

Box Office ABD - Hafta Sonu Top 5 (16-18 Aralık 2022)

1- Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water) - 134 milyon dolar

2- Vahşi Gece (Violent Night) - 5,62 milyon dolar

3- Black Panther: Yaşasın Wakanda (Black Panther: Wakanda Forever) - 5,4 milyon dolar

4- Tuhaf Dünya (Strange World) - 2,2 milyon dolar

5- The Menu - 1,7 milyon dolar