Başakşehir, Avrupa'ya veda etti

Başakşehir, Avrupa Konferans Ligi Son 16 Turu rövanş maçında konuk ettiği Gent karşısında altı dakika içinde yediği gollerle farklı mağlup olarak Avrupa'ya veda etti. Gift Orban'ın performansıyla galibiyette büyük pay sahibi olduğu maç sonrası Gent, çeyrek finale yükseldi.

Başakşehir, Avrupa'ya veda etti

UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 Turu rövanş maçında temsilcimiz Medipol Başakşehir, evinde Belçika ekibi Gent’i konuk etti. Deplasmandan 1-1 beraberlikle dönen Başakşehir, İstanbul’daki karşılaşmayı 4-1 kaybetti.

Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda oynanan maçta Gent’i galibiyete taşıyan golleri 31, 32 ve 34. dakikalarda Gift Orban ve 37. dakikada Hugo Cuypers kaydetti. Gent’in devre arasında kadrosuna kattığı Nijeryalı forvet Gift Orban, Başakşehir karşısında ‘Hat-trick’ yaparak takımına turu getiren isim oldu. Gift Orban, ilk maçta da Gent’in beraberlik golünü kaydetmişti. Başakşehir’in tek golü 88. dakikada Adnan Januzaj’tan geldi.

Evinde 1-1 berabere kaldığı Başakşehir deplasmanında üst üste bulduğu gollerle farklı bir galibiyet alan Gent, adını çeyrek finale yazdıran takım oldu.

6 dakika içinde dört gol

Sahaya mutlak galibiyet parolası ile çıkan Başakşehir, dengeli giden maçta altı dakika içinde kalesinde dört gol birden gördü.

Karşılaşmanın 31. dakikasında sağ kanatta topla buluşan Montes, ceza sahasına içine hareketlenen Hong’u gördü. Penaltı noktası üzerinde meşin yuvarlakla buluşan bu futbolcu, müsait pozisyondaki Orban’a pasını aktardı. Orban, kale sahası önünden yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi.

Bu golden bir dakika sonra Hong’un sol kanada gönderdiği pasta Biglia’nın kayarak müdahale ettiği top Orban’ın önünde kaldı. Bu futbolcu ceza sahası dışı sol çaprazından çok sert vurdu ve fileleri havalandırdı.

Maçın 34. dakikasında Montes’in pasında sağ kanattan savunmanın arkasına sarkan Cuypers, penaltı noktasına hareketlenen Orban’ı topla buluşturdu. Bu futbolcunun bekletmeden şutunda kaleci Volkan Babacan’dan dönen meşin yuvarlak yine Orban’da kaldı. Nijeryalı oyuncu bu kez topu boş kaleye göndererek farkı 3’e çıkardı.

37. dakikada Fofana’nın pasında ceza sahası dışı sol çaprazında topla uluşan Kums, kale sahasına ortaladı. Savunmanın arasından yükselen Cuypers’in kafa vuruşunda top bir kez daha ağlara gitti.

Başakşehir’in 88. dakikada Adnan Januzaj ile bulduğu golle farkı üçe indirdi. Sol kanatta topla buluşan Mahmut Tekdemir, rakibinden sıyrılıp ceza sahası içine ortaladı. Okumu’dan seken top Januzaj’ın önünde kaldı. Bu futbolcu kale sahası içinde sert bir vuruşla fileleri havalandırdı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadeleyi 4-1 kazanan Gent, çeyrek finale yükseldi.

Emre Belözoğlu’ndan ilk maça göre iki değişiklik

Başakşehir, deplasmanda oynadığı ilk maça göre ilk 11’de 2 değişiklikle sahada yer aldı.

Turuncu-lacivertli takımın teknik direktörü Emre Belözoğlu, Belçika’daki maçta ilk 11’de görev alan oyunculardan sakatlığı bulanan Eden Karzev ile Adnan Januzaj’ın yerine Lucas Biglia ve Deniz Türüç’e ilk 11’de yer verdi.

Başakşehir’de sakatlığı bulunan Eden Karzev ve Mesut Özil ile UEFA listesinde isimleri bildirilmeyen yeni transferler Caner Erkin, Joao Figueiredo ve Shaocong Wu da kadroda yer almadı.

Süper Lig başkanları birlikte izledi

Başakşehir’in Gent ile oynadığı mücadele için Süper Lig’deki bazı kulüplerin başkanları da Başakşehir Fatih Terim Stadı’na geldi.

İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ’ın davetiyle maçı izlemek için Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanvekili Yusuf Günay, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, İstanbulspor Başkanı Ecmel Sarıalioğlu, Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma, Giresunspor Başkanı Nahit Ramazan Yamak ve Kasımpaşa Başkan Vekili Fatih Saraç mücadeleyi birlikte izledi.

Türkiye ve Suriye’deki depremler için saygı duruşu

Başakşehir ile Gent karşılaşması öncesinde Türkiye ve Suriye’deki depremlerde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu.

Kale arkası tribününde de üzerinde Türkiye haritası ve depremden etkilenen 11 ilin yer aldığı görsel ile “Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için” yazılı pankart yer aldı.

Satılan biletlerden elde edilecek tüm gelirin de deprem bölgesine bağışlanacağı açıklandı.

Belçikalı taraftarlar da tribünde

Başakşehir ile Gent arasında oynanan karşılaşmayı Belçikalı taraftarlar da kendilerine ayrılan yerde izledi.

Başakşehir Fatih Terim Stadı’ndaki mücadelede yaklaşık 150 Belçikalı taraftar tribünde yer aldı.