Belçika, Kanada'yı Michy Batshuayi ile yıktı: 1-0

2022 Dünya Kupası F Grubu'nda Kanada ile karşılaşan Belçika, Kanada'nın penaltı kaçırdığı maçta Fenerbahçeli Michy Batshuayi'nin ayağından bulduğu golle galip geldi. 'Kırmızı Şeytanlar' lakaplı Belçika, grupta liderliğe yükseldi.

Belçika, Kanada'yı Michy Batshuayi ile yıktı: 1-0

2022 Dünya Kupası F Grubu mücadelesinde Belçika ve Kanada karşı karşıya geldi.

Maça oldukça etkili başlayan ve art arda net pozisyonlar yakalayan Kanada, 11. dakikada Alphonso Davies ile penaltı vuruşundan yararlanamadı. İlk yarının bitimine 1 dakika kala Michy Batshuayi’nin golüyle soyunma odasına 1-0 önde giren Belçika, ikinci yarıda üstünlüğünü kaptırmadı ve sahadan galibiyetle ayrılan taraf oldu.

Batshuayi’nin yanı sıra, Kanada Milli Takımı’nın kaptanı Beşiktaşlı Atiba Hutchinson maça 11’de başladı ve 58 dakika sahada kaldı. Hataysporlu Sam Adekugbe 73. dakikada oyuna dahil olurken, eski Beşiktaşlı Cyle Larin de 58. dakikada oyuna girdi ancak, iki isim de skoru değiştirmeyi başaramadı.

Bu sonuçla 3 puana ulaşan Belçika grupta liderlik koltuğuna oturdu. F Grubu’ndaki diğer maçta Fas ve Hırvatistan 0-0 berabere kalmıştı.

Courtios penaltıyı kurtardı, tarihe geçti

Maçın 9. dakikasında kullanılan köşe vuruşunu Buchanan ceza sahası içinde tamamlamak istedi. Ancak Castagne’nin eline çarpan top sonrası, hakem VAR uyarısıyla penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Alphonso Davies, yerden sol köşeye yaptığı vuruşta kaleci Thibaut Courtois’yı geçmeyi başaramadı. Courtouis, Dünya Kupası tarihinde 1966’dan beri penaltı kurtaran ilk kaleci oldu.

Michy Batshuayi golle başladı

İlk yarıda penaltı kaçıran ve birçok gol fırsatından eli boş dönen Kanada, Michy Batshuayi’nin 44. dakikada attığı golle yıkıldı. Toby Alderweireld’in kendi sahasından gönderdiği uzun pasta savunma arkasına sarkan Batshuayi, sert bir şutla kalecinin yanından topu ağlara gönderdi ve takımını öne geçirdi.