Billur Kalkavan'ın cenaze programı belli oldu

İstanbul'da hayatını kaybeden oyuncu Billur Kalkavan'ın (60) cenaze programı belli oldu.

Billur Kalkavan'ın cenaze programı belli oldu

Bir süredir akciğer kanseriyle mücadele eden Billur Kalkavan (60), dün sabaha karşı tedavi gördüğü Koç Üniversitesi Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Kalkavan’ın cenaze töreni bilgisini ise oyuncu Tuba Büyüküstün, Instagram hesabından paylaştı:

“Billur Kalkavan, 17 Ekim’de Zincirlikuyu Camii’nde ikindi ezanına müteakip cenaze namazının kılınmasının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlanacak.”

Billur Kalkavan kimdir?

Yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle bir süredir hastanede tedavi altında bulunan Billur Kalkavan bugün hayatını kaybetti.

Billur Kalkavan (2 Kasım 1962, İstanbul - 15 Ekim 2022, İstanbul) oyuncu ve sunucu. Kalkavan, 2 Kasım 1962 yılında İstanbul'da Abdülmecid'in en büyük oğlu Zülüflü İsmail Paşa'nın torunu olarak dünyaya geldi. 1969 yılında Ayrı Dünyalar filminde Erol Taş'ın canlandırdığı kötü adam tarafından fidye için kaçırılan bir çocuğu canlandırdı.

Lise öğrenimine Kadıköy Anadolu Lisesi'nde başlasa da ilk senesinde sınıfta kalınca lise eğitimini ABD'de tamamladı ve Kaliforniya Üniversitesi'nden psikoloji dersleri aldı. 1980'li yıllardan itibaren tiyatroya ağırlık verdi. Daha sonrasında pek çok farklı dizi projesinde yer almayı da sürdürdü. Sürekli yapımların yanı sıra çeşitli reklam filmlerinde de rol alan oyuncu, 2012 yılında Trophy Türk adlı yarışmada yarışmacı olarak da bulundu. 26 Ekim 2021 yılında annesi Nuyan Kalkavan hayatını kaybetti.

Billur Kalkavan'ın hastalığı neydi?

Hamdi Alkan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Billur Kalkavan'ın hastalığını paylaşmıştı. Kalkavan bir süredir kanser ile mücadele ediyordu. COVID-19 tedavisi sonrası akciğer kanseri teşhisi konulan oyuncu, “Hastalanmasam belki de kanseri çok daha geç fark edecektik” diyerek açıklamada bulunmuştu.