'Bir Halk Düşmanı', 8 Kasım'daki prömiyeriyle seyirci karşısına çıkıyor

Dünyada çevre kirliliği konusunda yazılmış ilk tiyatro oyunu olma özelliği taşıyan Bir Halk Düşmanı, 8 Kasım'da prömiyer yapıyor. Kentin yegâne gelir kaynağı olan kaplıcalarla ilgili araştırmasından şüphelerini haklı çıkartan bir sonuç alan Dr. Stockman'ın mücadelesini anlatan ve usta yönetmen ve duayen oyuncu Rutkay Aziz'in rejisiyle seyirciyle buluşacak olan oyunun biletleri Türkiye'nin lider etkinlik biletleme platformu Biletinial'da satışa çıktı.

'Bir Halk Düşmanı', 8 Kasım'daki prömiyeriyle seyirci karşısına çıkıyor

Dünyada çevre kirliliği konusunda yazılmış ilk tiyatro oyunu olma özelliği taşıyan “Bir Halk Düşmanı”, 8 Kasım’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde ilk kez seyirci karşısına çıkıyor.

Perdeci Oyuncuları ve Aysa Prodüksiyon tarafından sahneye konan oyun; bir bilim insanı ve aydının yalnız kalmak pahasına gerçekleri savunmak için verdiği mücadeleyi anlatıyor. Oyunun biletleri Türkiye’nin lider etkinlik biletleme platformu Biletinial’da satışa çıktı.

Norveçli oyun yazarı Henrik Ibsen tarafından kaleme alınan “Bir Halk Düşmanı”nda usta oyuncu Rutkay Aziz’e Özcan Alpar, Levend Yılmaz, Ebru Saçar, Öykü Eraslan, Mehmet Küçükgünaydın, Lütfi Can Bulut, Enes Sari, Sertaç Sayın, Hüseyin Demir, Emre Boyuneğmez ve Hüseyin Uçurtma gibi isimler eşlik ediyor.

Çevirisi Yılmaz Onay’a, dekor tasarımı Yücel Tanyeri’ye, dramaturgisi Sertaç Sayın’a ait olan oyunda Andaç Sayın ve Enes Sarı yönetmen yardımcıları ve Hale Algabri asistan olarak görev alıyor.  Oyunun dekor realizasyonu Seran Kavurt’a, fotoğraflar Mehmet Turgut’a, afiş tasarım Dilek Seferoğlu’na ait.

Gerçek halk düşmanı kim?

Tüm gelecek umudunu yeni kurulan kaplıca tesislerine bağlamış bir kent, bu projeyi gerçekleştiren doktorun büyük buluşuyla sarsılır. Başta Doktorun öz kardeşi olan Belediye Başkanı ve çıkar çevreleri bu buluştan rahatsız olur.

Doktor şimdi gerçekleri saklayan bir kahraman mı olacak, yoksa doğru bildiğini söyleyen bir halk düşmanı mı?