Black Panther, ilk haftasında 180 milyon dolarlık hasılatla gişenin lideri oldu

Black Panther: Yaşasın Wakanda (Black Panther: Wakanda Forever), 180 milyon dolarlık hasılatla ABD ve Kanada'da hafta sonu gişesinin zirvesine yerleşti.

Black Panther, ilk haftasında 180 milyon dolarlık hasılatla gişenin lideri oldu

Walt Disney Co.’nun son filmi Black Panther: Yaşasın Wakanda, gişeye iddialı bir giriş yaptı. Stüdyo, filmin ilk çıkışında yurt içinde 175 milyon dolar hasılat elde etmesini beklerken Boxoffice Pro ise, 170 milyon ila 205 milyon dolar arasında bir gelir elde edeceğini tahmin ediyordu. Disney Pazar günü yaptığı açıklamada, filmin küresel olarak 330 milyon dolar aldığını söyledi.

2018’deki ilk Black Panther filmi, çoğunlukla siyah bir oyuncu kadrosuna sahip ilk büyük bütçeli süper kahraman filmi olarak Disney ve endüstri için bir dönüm noktası olarak görüldü. Yapım, dünya çapında neredeyse 1,4 milyar dolar hasılat elde etti. Ancak ilk filmin yıldızı Chadwick Boseman’ın 2020’deki ölümüyle dünya çapında filmin tüm hayranları yasa boğuldu. Filmin ortak yazarlarından ve aynı zamanda yönetmeni olan Ryan Coogler, hikayeyi kahramanın ölümü nedeniyle yeniden şekillendirdi.

Uzun bir çalışmadan sonra film, nihayet izleyici ile buluştu. Gişeye başarılı bir giriş yapan filmin, izleyicileri de uzmanların ilgisini çekti.

Bloomberg’e konuşan bir uzman, yeni filmin izleyicilerinin yaklaşık üçte birini 25 yaş üstü kadınların oluşturduğunu, izleyicilerin önemli bir kısmının ilk filmi görmediğini ancak ilk filmin bir sansasyon haline gelmesi nedeniyle devam filmine ilgi duyduğunu söyledi.

Gişede daha ilk haftadan güçlü bir hasılatla başlayan film, eleştirmenlerden de tam not almayı başardı.

Aslında Black Panther: Yaşasın Wakanda’nın izleyici ile buluşması, Disney için çalkantılı bir döneme denk geliyor.

Geçtiğimiz günlerde Disney’in yaşadığı ekonomik sorunları; işten çıkarmalar, seyahat masraflarını azaltma gibi önlemlerle gidermeye çalıştığı haberleri gelmişti. (Sözcü)