Bluesky Social, 100 bin kullanıcıyı aştı

Eski Twitter kurucusu Jack Dorsey'in Twitter'a rakip sosyal medya uygulaması Bluesky Social 100 bin kullanıcıyı aştı.

Bluesky Social, 100 bin kullanıcıyı aştı

Son dönemin gündemden düşmeyen sosyal medya platformlarından biri de Twitter. Elon Musk tarafından geçen yıl 44 milyar dolara satın alınan platform, şu sıralar öncekinden farklı bir anlayışla ve politikayla yoluna devam ediyor.

Bu durum kullanıcıların büyük bir kısmı tarafından tepki görse de halen en çok kullanılan sosyal mecraların başında geliyor. Hatta bu süreçte eski Twitter kurucusu Jack Dorsey‘den Twitter’a rakip bir platform bile geldi. Bluesky adı verilen yeni sosyal medya uygulaması kısa süre önce kullanıcı sayısında önemli bir eşiği aştı.

Bluesky Social 100 bin kullanıcıyı aştı

Twitter; Jack Dorsey, Noah Glass, Biz Stone, ve Evan Williams tarafından Mart 2006’da kurulup Temmuz 2006’da kullanıma açıldı. Kısa bir süre içinde adını duyuran ve günümüz itibariyle dünyanın en büyük sosyal medya mecralarından birisi haline gelen platform geçtiğimiz yıl Elon Musk tarafından satın alındı.

2021‘de CEO‘luk koltuğunu bırakan ve yoluna yönetim kurulu üyesi olarak devam eden Jack Dorsey ise satın alma görüşmelerinin gerçekleştiği sırada kurucusu olduğu şirketten ayrıldı.

Görünüşe göre eski Twitter CEO’su Dorsey sosyal medya defteri tam olarak kapatmadı ve bu kapsamda kısa bir süre önce Bluesky isimli Twitter‘a rakip yeni bir platform piyasaya sürdü.

Yeni uygulama, 2021 yılında ortalığı kasıp kavuran Clubhouse gibi davetiye sistemiyle çalışıyor. Kısacası herkesin direkt olarak girip kullanamadığı bu uygulama kısa bir süre önce 100 bin kullanıcı sayısını aşarak adından söz ettirdi.

Hatta son raporlara göre platformda paylaşılan gönderi sayısı 3.1 milyonu geçti. Bu da ilerleyen dönemlerde davetiye sisteminin iptal edilmesi ve genel kullanıma açılması halinde Musk’ın Twitter’ı için dişli bir rakip olacağı söylentilerinin ortaya çıkmasına ortam hazırladı.