Bong Joon-ho'nun yeni filmi belli oldu

2019 yapımı Parazit ile adını Oscar tarihine yazdıran Bong Joon-ho'nun yeni filmi belli oldu. Güney Koreli sinemacı, önümüzdeki aylarda raflardaki yerini alacak bilim kurgu romanı Mickey7'ı Warner Bros. çatısı altında sinemaya uyarlayacak. Filmin başrolü için ise Robert Pattinson ile görüşmelere başlandı.

Bong Joon-ho'nun yeni filmi belli oldu

Deadline'ın özel haberine göre, 2019 yapımı Parazit'ten bu yana sessizliğini koruyan Bong Joon-ho, yeni filmi için Warner Bros ile anlaştı.

Bong Joon-ho, şubat ayından itibaren raflardaki yerini alacak olan Edward Ashton imzalı bilim kurgu romanı Mickey7'nın senaryosunu kaleme alıp yönetmenliğini üstlenecek. Filmin başrolünde yer alması için görüşülen isim ise Robert Pattinson.

Bong Joon-ho'nun uyarlayacağı Mickey7 romanının konusu ise şöyle:

Buzul bir gezegen olan Niflheim'ın keşfi sırasında imkânsız ve ölümcül görevler için başvurulan, harcanabilir olarak adlandırılan öncü birime bağlı olan Mickey, her ölümle sonuçlanan görev sonrasında hafızasının büyük kısmı işlevini koruyacak şekilde klonu bir bedende hayata geri döndürülür. Aynı görev sırasında yedinci iterasyon olan Mickey7'nın öldüğü varsayılıp döngünün yeniden aktif edilmesiyle olaylar sarpa sarar.

Bong Joon-ho'nun son olarak yönettiği Parazit, 2020 Oscar Ödülleri'nde En İyi Yönetmen, En İyi Film, En İyi Senaryo ve Uluslararası En İyi Film ödüllerine layık görülerek ABD dışı bir yapım olarak Oscar tarihine adını yazdırmıştı.

Ünlü oyuncu Robert Pattinson ise, önümüzdeki aylarda merakla beklenen The Batman filminde Kara Şövalye olarak izleyicinin karşısına çıkacak.