Bütçe dostu OnePlus Nord CE 3 Lite tanıtıldı! İşte özellikleri…

OnePlus Nord CE 3 Lite neler sunuyor? Orta segmente hitap eden yeni cihaz, 108MP kamerasıyla dikkat çekiyor.

Bütçe dostu OnePlus Nord CE 3 Lite tanıtıldı! İşte özellikleri…

OnePlus, uygun fiyatlı akıllı telefonlarına bir yenisini daha ekledi. Bir süredir sızıntılarla gündemden düşmeyen OnePlus Nord CE 3 Lite, nihayet Çin’de görücüye çıktı. Tasarımıyla dikkat çeken yeni model, aynı zamanda 1/1.67” ISOCELL HM6 sensöre sahip 108 Megapiksel ana kamerasıyla öne çıkıyor.

OnePlus Nord CE 3 Lite özellikleri ve fiyatı

Nord CE 3 Lite’ın teknik özellikleri daha önce basına sızdırılmıştı, şimdi ise resmi olarak açıklandı. Buna göre akıllı telefon gücünü Snapdragon 695 yonga setinden alacak. 8GB RAM ile performansını artıran model, microSD kart destekli 128GB / 256GB dahili depolama sunuyor.

Android 13 destekli OxygenOS 13.1 ile kutudan çıkan Nord CE 3 Lite; FHD+ çözünürlüğe, 120 Hz yenileme hızına sahip 6,72 inç LCD ekrana yer veriyor. Bu ekranın, Gorilla Glass ile korunduğu belirtildi. Pastel Lime ve Chromatic Gray renk seçenekleriyle sunulan akıllı telefon; 8,3 mm kalınlığa ve 195 gram ağırlığa sahip.

Cihazın arka tarafında üçlü kamera kurulumu yer alıyor. 1/1.67” ISOCELL HM6 sensöre sahip 108 Megapiksel ana kamera dikkat çekiyor. Buna ek olarak, 2 Megapiksel makro ve 2 Megapiksel derinlik sensörünü barındırıyor. Ön tarafında ise ekrana gömülü 12 Megapiksel selfie kamerası bulunuyor.

Nord CE 3 Lite’ın önemli yükseltmelerinden biri, 67W SuperVOOC hızlı şarjı destekleyen 5000mAh bataryası olacak. Bu, 30 dakikalık bir süre içerisinde pilin sıfırdan yüzde 80 kapasiteye dolacağı anlamına geliyor. OnePlus’ın açıklamasına göre SuperVOOC Endurance Edition, bataryaya aşırı yüklenmeyi önler ve pilin eskimesini yavaşlatır.

OnePlus Nord CE 3 Lite fiyatı da oldukça iddialı. Çinli üretici, başlangıç etiketini 330 euro olarak belirledi. 25 Nisan’dan itibaren Avrupa’da satışa sunulacak. (Shift Delete)