CD ve plak satışları, son 20 yılın zirvesine ulaştı

Amerika Kayıt Endüstrisi Birliği (RIAA)'nın yayınladığı istatistiklere göre, 2021 yılında ABD'de CD satışları 20 yıl sonra ilk kez artış gösterdi. 2020 yılında 21,6 milyon olan CD satışları 2021 yılında 46,6 milyona kadar yükseldi.

CD ve plak satışları, son 20 yılın zirvesine ulaştı

Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile birlikte internet üzerinde Spotify, YouTube Music gibi platformlardan müzik dinleme oranları oldukça fazla. Artık çoğu kişi fiziksel materyali tercih etmiyor gibi gözükse de son yayınlanan verilere göre bunda da bir artış söz konusu.

Her ne kadar 2000 yılındaki kadar zirve satışlar olmasa da 2021 yılında da CD satışlarında yeniden bir canlanma meydana geldi. Plak satışları, sadece 2021 yılında ABD’de 1 milyar dolar gibi yüksek bir gelir sağladı.

CD ve plak satışlarında yaşanan bu artışın nedeni olarak müziği fiziksel olarak elde etmenin getirdiği sahiplik duygusu gösteriliyor.

Teknoloji çağında olsak bile bunun verdiği hissiyat birçok insan açısından vazgeçilmez.

Ayrıca pandemide insanların evlere kapanması da bu artışta olası bir neden olarak görülüyor. Önümüzdeki yıllarda fiziksel ve dijital ağda nasıl gelişmeler olacağını hep birlikte göreceğiz.