Celal Şengör'ün 'Hatay depremi' açıklamaları yeniden gündem oldu! 'Hazırlıklı olsunlar' diyerek uyarmıştı!

Hatay'da meydana gelen 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremlerin ardından yer bilimci Prof. Dr. Celal Şengör'ün geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklama yeniden gündeme geldi.

Celal Şengör'ün 'Hatay depremi' açıklamaları yeniden gündem oldu! 'Hazırlıklı olsunlar' diyerek uyarmıştı!

Kahramanmaraş depremlerinin ardından bir kötü haber de Hatay'dan geldi. 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde ağır hasar olan Hatay'ın Defne ve Samandağ ilçeleri peş peşe sallandı.

Şengör'ün açıklaması akıllara geldi

Defne'de 6.4, Samandağ'da 5.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem nedeniyle büyük korku yaşanırken, yer bilimci Prof. Dr. Celal Şengör'ün geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklama bir kez daha hatırlandı.

"Şimdi Hatay daha riskli"

Kahramanmaraş'taki depremlerden sonra Hatay ve Adana'da deprem olabileceğini söyleyen Celal Şengör, "Bu tür depremlerde, genellikle depremin kendisinden 1 büyüklük mertebesi küçük bir artçı olur. Buralarda 6,7, 6,6'lık deprem beklenebilir. Buna hazırlıklı olsunlar.

Şu anda neresiyse orası. Şimdi Hatay daha riskli. Adana'da olabilir. Antakya'da da olacak. Bununla ilgili zaman vermek mümkün değil. Hiçbir deprem şu tarihte olacak demek mümkün değil. Depremi önceden kestirmek hava durumunu kestirmek gibi değil." demişti.