Christophe Galtier açıkladı! Lionel Messi kadro dışı bırakıldı!

PSG teknik direktörü Christophe Galtier ilk defa Messi ile ilgili konuştu. Bu sezon sezonunda sözleşmesi bitecek yıldız oyuncunun geleceği henüz daha belli değildi. Şu an mevcut durum hakkında konuşan Galtier basının sorularını yanıtladı.

Christophe Galtier açıkladı! Lionel Messi kadro dışı bırakıldı!

2021'de Barcelona'dan ayrıldıktan sonra PSG'ye transfer olan yıldız oyuncu, Paris taraftarını çok sevindirmişti. Özellikle Şampiyonlar Ligi için oldukça önemli bir isim olan Messi oynadığı iki sezonda da son 16'nın ötesini göremedi.

Sözleşmesi bitiyor

Sezon sonunda PSG ile sözleşmesi bitecek olan Lionel Messi'nin henüz daha geleceği belli olmadı. Hakkında birçok iddia çıkan Lionel Messi için takım isimleri mevcut. Arjantinli'nin yıllarca forma giydiği ve evi olan Barcelona ile tekrar görüştüğü gündeme gelmişti. Barcelona Başkanı Joan Laporta ve teknik direktör Xavi eski futbolcuyu istediklerini açık açık belirtmiş ve Xavi Messi ile konuştuğunu bildirmişti.

Suudi Arabistan'dan servet

Ocak ayında Al Nassr, Messi'nin futbol hayatı boyunca rakibi olan Ronaldo ile 2.5 yıl için yaklaşık 500 milyon Euro maaş karşılığında anlaşmıştı.

Messi'nin sözleşmesinin bitecek olması sebebiyle Al-Hilal harekete geçmiş ve Arjantinli'ye 400 milyon Euro maaşlı bir sözleşme teklif ettiği belirtilmişti.

Kadro dışı kaldı

Son olarak izin almadan Suudi Arabistan'a seyahat eden Lionel Messi PSG yönetimi tarafında iki hafta süreyle kadro dışı bırakıldı. Yaşananlardan sonra konuşan PSG teknik direktörü Christophe Galtier ilk defa düşüncelerini bildirdi.

Kararı yorumlamam

Galtier, "Hafta başında Lionel Messi’ye verilen ceza hakkında yönetim tarafından bilgilendirildim. Açıkcası ben bu kulübün maaşlı bir çalışanıyım, bir karar alınmış, yorumlamam." dedi.

Oyuncunun geleceği hakkında da konuşan Galtier, "Leo döndüğünde kulüp ve oyuncu tarafı görüşecek. Sonuç olarak ne olacağını o zaman göreceğiz." açıklamalarında bulundu.

Messi bu sezon 2022 Dünya Kupası'nı kazanırken 37 maça çıktı 20 gol attı ve 19 asist yaptı.

Egemen Çidar-Fanatik