Çok kuvvetli geliyor! Meteoroloji'den hava durumu uyarısı! 15 kente sarı kodlu alarm verildi!

Meteoroloji yeni hava durumu raporunda sel felaketinin vurduğu Adıyaman ve Şanlıurfa da dahil olmak üzere 5 kente alarm verdi. 15 kent için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı. İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer illerde hava durumu nasıl olacak? İşte MGM'nin 5 günlük hava durumu raporu...

Çok kuvvetli geliyor! Meteoroloji'den hava durumu uyarısı! 15 kente sarı kodlu alarm verildi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden deprem bölgeleri başta olmak üzere 15 kent için sarı ve turuncu kodlu uyarı geldi. Sel felaketinin vurduğu Adıyaman ve Şanlıurfa da dahil olmak üzere 5 ile turuncu kod verildi. Kuvvetli yağışlar nedeniyle oluşabilecek sel ve su baskınlarına karşı vatandaşların dikkatli olunması çağrısı yapıldı.

Meteoroloji, hava durumuna ilişkin güncel tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, ülke genelinin çok parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın batısı, Kıyı Ege ile Antalya çevreleri dışında kalan tüm bölgelerimizin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların; Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu, Orta Karadeniz ile Adana’nın doğusu, Osmaniye, Hatay, K. Maraş’ın batısı, Konya’nın kuzeyi, Kırşehir, Nevşehir, Yozgat, Sivas, Kayseri, Giresun, Kars, Adıyaman ve Şanlıurfa çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.

Hava sıcaklığı: İç ve doğu kesimlerde biraz azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayaca, genellikle mevsim normalleri civarında, doğu kesimlerde yer yer mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar: Genellikle kuzeyli, güneydoğu kesimlerde doğu ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

15 kent için sarı ve turuncu uyarı

Adıyaman, Şanlıurfa, Gaziantep, Şırnak ve Kahramanmaraş için turuncu kodlu sağanak yağış uyarısı yapılırken, Elazığ, Malatya, Mardin, Osmaniye, Malatya, Diyarbakır, Hatay, Siirt, Batman ve Kilis için sarı kodlu sağanak yağış yapıldı.

Çığ tehlikesi

Öte yandan Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ riski bulunuyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Çok bulutlu, yerel olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı 9

İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 10

İzmir: Çok bulutlu 17

Adana: Çok bulutlu, doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, gece saatlerinde Toroslar mevkisinin yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 18

Antalya: Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey ve doğu kesimleri yerel olmak üzere sağanak yağışlı 22

Samsun: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (Yağışların yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.) 10

Trabzon: Çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 11

Erzurum: Çok bulutlu, yağmurlu, zamanla karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı 9

Diyarbakır: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (Yağışların yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.) 14

5 günlük hava tahmin raporu

Çok kuvvetli geliyor! Meteoroloji'den hava durumu uyarısı! 15 kente sarı kodlu alarm verildi!