Dr. Gülten Erdem Ünlü anlattı! 'Bağışıklık sistemi'ni güçlendirmenin yolları neler?

Bağışıklık sistemi, vücudumuza bizi hasta etmek için giren tüm bakteri, virüs, mikrop ve mantarlara karşı antikor üreterek saldırıya geçen ve vücudunuzu koruma kalkanı altına alan savunma sistemi olarak biliniyor.

Dr. Gülten Erdem Ünlü anlattı! 'Bağışıklık sistemi'ni güçlendirmenin yolları neler?

Baturay Tıp Sağlık Estetik Group Şirketleri İcra Kurulu Başkanı ve Artemisia Annua Pilput Damla/Sprey ve Moleküler Kozmetik ürünlerini de geliştiricisi olan Dr. Gülten Erdem Ünlü, tüm virüs, bakteri ve hastalık oluşturan bağışıklık sistemini güçlendirmenin önemini şöyle anlattı:

“Antikor nedir? Hepimizin vücudunda yabancı maddeler tespit edildiğinde onlara karşı savaşmak için bağışıklık sistemimiz tarafından üretilmiş savaşçı askerlerdir.

Tüm dünya savunma sistemlerini basıl geliştiriyorsa; bizlerde birey olarak en büyük savunma sistemimiz olan bağışıklık sistemimize yatırım yapmalı ve kendimizi güçlü kılmalıyız. Hepimiz dünyaya doğal bağışıklık sahibi olarak geliriz.

Bağışıklık sistemimiz tam olarak kurulmuş güçlü bir sistem olarak başladığımız hayat yolculuğumuzda; çevresel aldığımız tüm negatif dönüşler ve yaşımızın ilerlemesi ile bu güçlü bağışıklık sistemimizi  gün geçtikçe zayıflatacaktır.”

Bağışıklık sistemi güçlendirilmesi denilen ifadenin doğal bağışıklık sisteminin desteklenmesi olduğunu belirten Dr. Gülten Erdem Ünlü, vücudun yabancı organizmaları belirleyip onlara karşı geliştirdiği savunma sisteminin her zaman güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Doğal bağışıklık sisteminin farklı koruyucu mekanizmalarına örnek olarak öksürük refleksi, gözyaşı ve cilt yağlarında bulunan enzimler, bakteri ve küçük partikülleri yakalayan mukus, cilt ve mide asidini örnek olarak verilebileceğini kaydeden Ünlü, “Takvim yaşımız ilerledikçe vücudumuz zararlı antijenleri tanır ve onlara verilen yanıtını bağışıklık sistemi ile hızlandırır” dedi.

Tüm vücudumuzda olan her hücrenin farklı görevleri olduğunu söyleyen Dr. Gülten Erdem Ünlü, “Bu hücrelerin tamamı birbirleriyle uyum içerisinde çalışır ve bizleri zararlı olan mikroplara, virüslere, bakterilere, mantarlara, hastalıklara ve kansere karşı korurlar. Bağışıklık sistemimizin zayıfladığı durumlarda bağışıklık sisteminiz görevini yerine getiremeyebilir ve hastalıklarla karşı karşıya kalabiliriz ve hastalanabiliriz” şeklinde konuştu.

Ünlü, bağışıklık sisteminizin zayıfladığı durumlarda öncelikle stresten uzak durmamız gerektiği; kendimizi mutlu edecek aktiviteler yapmamızı, vitamin ve mineral eksikliklerinin de yol açabileceği farklı bazı durumlar olabileceği için dışarıdan takviye vitamin destek ürünlerini beslenme düzeninize dahil etmenizi; mutlaka Artemisia Annua Pilput gibi bağışıklığınızı güçlendiren Çin tıbbında yıllardır kullanılan ürünleri kullanmanızı, dengeli ve düzenli beslenmenizi, uyku kalitenizi artırmanızı, egzersizi hayatınıza dahil etmemiz gerektiğini ve yaşam tarzınızı sizi mutlu edecek şekilde yeniden gözden geçirmenizi önerdi.

Haber